Черно тото при юношите! Съдия от Благоевград дава скандална дузпа, треньор нарежда да не се вкарва

0

Сериозен скандал може да се разрази в родния футбол, ако съответните органи вземат под внимание думите на треньора на Берое до 19 години -Иван Гаджев.

Той алармира пред „Виаспорт“ за скандални отсъждания на съдийската бригада по време на мача с Левски, завършил 3:0 в полза на „сините“.

Според треньора на гостите съдиите са бутали срещата към определен развой, който включва повече от 3 гола в мача.

„Този мач бе черно тото от страна на съдиите. На някого е трябвало двубоят да завърши с определен резултат – над 3 гола. Съдиите искаха да завърши с определен резултат. Левски няма участие, нито пък ние. Реферът отсъди три дузпи, които бяха просто фрапантни, скандални, дори момчетата от Левски ги беше срам. Третата дузпа беше отсъдена в 96-та минута, при дадено 5-минутно продължение. Тогава треньорът на Левски нареди на своя играч да не я вкарва, той така и направи. Прави им чест. Просто нямам думи, това са деца, на това ли ги учим?! Ние бяхме там с момчета, родени 2000-2001 година“, коментира Гаджев.

Главен съдия на мача беше Симеон Великов от Благоевград, а негови асистенти – Костадин Тановчев и Евгени Маринков.

Наистина куриозен и скандален момент настъпва в 6-ата минута от добавеното време. Тогава след центриране отдясно момче от Берое изчиства топката с глава, но съдията дава дузпа. След нареждане от треньора на Левски Йордан Петков футболистът нарочно изритва топката покрай левия страничен стълб и пропуска.

Източник: „Меридиан мач“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК