Черно море тръгва с проблеми на поправителен (вероятни състави)

0

Черно море влиза в новия футболен сезон с основната идея да вземе поправителен за миналогодишната кампания, в чиито плейофи претърпя пълен провал. Още преди месец треньорът Георги Иванов без недомлъвки обяви, че гради отбор, който този път да си извоюва правото да играе в евротурнирите. За целта Гонзо обнови изцяло състава си, като изпълни почти всички свои трансферни планове. Засега му убягва само намирането на нов вратар, но почти сигурно такъв ще бъде привлечен до края на лятото.

Началото на сезона обаче започва с проблеми за Черно море. Моряците отново няма да играят на своя стадион „Тича“, а ще посрещнат новака Витоша в Каварна, което не е по вкуса на никого във Варна. Ремонтът на клубното съоръжение се превърна в трагикомедия, в която фирмата, която извършва обновяването, на няколко пъти посочи крайни срокове, които не бяха изпълнени. В крайна сметка в момента ситуацията е следната – стадионът все още не е готов за игра и няма яснота кога точно ще получи лиценз.

С това обаче далеч не се изчерпват главоболията за треньорския щаб преди първия официален мач. Заради кадрови проблеми Георги Иванов може да разчита едва на 16 играчи. С наказания от миналата кампания са Орлин Старокин, Александър Цветков и юношата Ертан Томбак, а новите попълнения Александър Александров и Витиня лекуват травми. Заради отсъствието на Старокин и Цветков треньорът не разполага с подходящ изпълнител, който да партнира на капитана Георги Илиев в центъра на халфовата линия и най-вероятно с по-дефанзивни функции ще бъде натоварен Мариян Огнянов. Освен него се очаква още три от попълненията да бъдат в стартовия състав -Илиас Хасани, Атанас Зехиров и Георги Божилов.

Въпреки всичко в Черно море не поставят под съмнение успешния старт на новия сезон и са убедени, че ще вземат трите точки срещу Витоша Бистрица. От лагера на варненци обаче признават, че макар и абсолютен новак, отборът на Костадин Ангелов не бива да бъде подценяван.

Източник: „Тема спорт“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК