Черно море върна спомена на Левски за изгубения финал в Бургас

0

Отборът на Черно море (Варна) се наложи с 2:3 над Левски (София) в среща от 1/8-финалите на Купа на България. Така „моряците“ върнаха спомена на „сините“ за финала на турнира през 2015 година в Бургас когато ги победиха.  Играчите водени от Георги Ивано-Гонзо успяха да отбележат бързи 2 попадения, в герой за тях се превърна Цветков, отбелязвайки два гола. „Сините“ от своя страна отговориха през втората част и вкараха срещата в продължения. Двубоят беше дебют за новия наставник на Левски Елин Топузаков. Той заменя напусналият Люпко Петрович.

Отборът на Черно море успя да открие резултата в 3-ата минута. Паланков изведе Уго Секо, който от своя страна центрира към непокрития Александър Цветков и за него не беше никакъв проблем да отбележи.

В 18-ата минута се откри първото добро положение пред Левски. Тунде Адениджи намери Аниете на точката на дузпата, но ударът на испанецът мина встрани от вратата.

Аденинджи успя да нацели гредата в 29-ата минута, като това беше и най-добрата ситуация за гол пред „сините“ през първата част.

В 31-ата минута Бакари удвои. Той се справи с изключително слабата защита на Левски и излезе на чиста позиция, стреля към вратата, топката се удари в гредата и влезе елегантно в мрежата.

6 минути по-късно отново Аденинджи пропусна добра възможност за гол. Втората част започна с натиск на домакините, като и при двете ситуации беше замесен Аниете, който не успя да намали резултата.

Левски върна един гол в 63-ата минуа.Аденинджи се възползва от грешка в отбраната на „моряците“ и направи 1:2.

Първата възможност пред гостите от Варна през втората част се откри в 73-ата минута, но удар на голмайстора Цветков излезе в аут.

Изравнителното попадение за „сините“ дойде в 79-ата минута. След центриране от корнер стража Коварж опита да избие с една ръка , но удари топката падна на крака на Пиргов и той отбеляза за 2:2. Минути след това Краев можеше да даде аванс на домакините, но от близко разстояние ударът му беше избит.

Така редовното време завърши при резултат 2:2. В добавеното време Александър Цветков изведе Черно море до победата. Той реализира красиво попадение в 100-ната минута след като прехвърли Йоргачевич.

Левски: Боян Йоргачевич; Сашо Александров, Симон Сандберг, Димитър Пиргов, Веселин Минев; Георги Костадинов (96-Джереми де Ноойер); Франсис Нар, Роман Прохазка (57-Божидар Краев), Мехди Бурабия, Антонио Аниете; Бабутенде Адениджи

Резерви: Иван Чворович, Сърджин Лукин, Мики Орачев, Галин Иванов, Хеан Деса

Черно Море: Пржемисъл Коварж; Онджей Сукуп, Стефан Станчев, Пламен Николов, Михаил Венков; Тодор Паланков, Александър Цветков; Уго Секо (110-Траян Траянов), Георги Илиев, Иван Коконов (91-Даниел Георгиев); Бакари (46-Марек Кузма)
Резерви: Емил Михайлов, Владислав Романов, Илиан Илиев

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК