Черноморец 1919 и Свети Никола завършиха полусезона с интригуващ мач с 5 гола

0

Черноморец 1919 и Свети Никола сложиха край на есенния полусезон в „А” Областна футболна група с изключително интересен и оспорван мач. На стадиона във Ветрен, възпитаниците на Нено Ненов се наложиха с 3:2. Резултатът можеше да придобие страхотен обрат, тъй като „акулите” водиха с 3:0 на полувремето. През втората част, обаче гостите излязоха преобразени и успяха да върнат две попадения.

Двубоят започна ударно за Черноморец. Не бяха изминали 180 секунди игра, когато Слави Костенски засече с глава центриране от корнер на Жулиен Парушев, откривайки резултата. В 12-ата минута бившият играч на Свети Никола Асен Джамбазов удвои аванса на домакините. Той бе изведен чудесно от Християн Георгиев и сам срещу вратаря не сгреши. В 33-ата минута Черноморец получи правото да изпълни дузпа. Ударът от бялата точка на Жулиен Парушев, обаче бе отразен от вратаря на „светиите” Здравко Недялков. Все пак, в 39-ата минута авансът на „акулите” придоби класическо измерение. Жулиен Парушев не прати топката за трети път в мрежата на гостите с прекрасен удар от границата на наказателното поле.

През втората част „светиите“ излязоха преобразени, а същевременно настъпи отпускане в редиците на Черноморец. Това доведе до две светкавични попадения във вратата на „акулите“. В 57-ата минута Георги Иванов намали изоставането на своя отбор с хубав удар по диагонала. Само 120 секунди по-късно Мирослав Загорски върна интригата в мача, правейки резултата 3:2. Той се разписа по идентичен начин със своя съотборник отпреди 2 минути. До края на срещата двата тима си размениха по няколко опасности. Свети Никола имаше няколко възможности да изравни, след което Черноморец отново пое инициативата и на няколко пъти можеше да сложи точка на спора. В 80-ата минута пък удар на Жулиен Парушев от фаул разтресе лявата греда.

„Честито на отбора на Черноморец 1919 за победата. Благодаря и на съдийската тройка за ръководенето. Това допринесе и двата отбора да се опитват да играят футбол. Благодаря и на момчетата ми, които показаха характер през второто полувреме. Но срещу съперник, изграден само с подготвени футболисти, не може да проспиш първото полувреме и после да наваксваш. Благодаря и на хлапетата от школата ни, които дойдоха и подкрепиха батковците в днешния мач“, заяви за KotaSport.com след мача наставникът на „светиите“ Павлин Ковачев.

Състав на Черноморец 1919: М. Димитров, Д. Тодоров, Т. Стоев, Д. Белчев, Хр. Георгиев, Сл. Костенски, Ил. Иванов, М. Ралев, Ж. Парушев, Ас. Джамбазов, Р. Грозев

Резерви: Я. Костадинов, П. Парушев, П. Георгиев, Ил. Русев, Евт. Димитров, С. Русев, Р. Стоянов

Състав на Свети Никола: Здр. Недялков, Ив. Иванов, Г. Захариев, М. Загорски, К. Станчев, Г. Иванов, Ст. Димитров, Н. Марев, М. Митрев, Кр. Касъров, Ил. Бодуров

Резерви: Ив. Коларов, Д. Йорданов, Н. Танев, Пл. Иванов, Т. Авелов, Л. Бебев, Хр. Иванов

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК