ЦСКА-София доближи Лудогорец със съдийска победа (ВИДЕО)

0
dunav cska
Снимка: lap.bg

ЦСКА-София отново се доближи на 3 точки от лидера Лудогорец. „Червените“ се наложиха с 1:0 при гостуването си на Дунав. За успеха на „армейците“, обаче сериозна заслуга има и съдийската бригада. Единственото попадение бе дело на Каранга, който прати топката във вратата с ръка. Малко по-късно пък Чорбаджийски опита да нокаутира Шопов без топка, но получи само жълт картон за провинението си.

ЦСКА-София упражни натиск още с начални съдийски сигнал. В 7-ата минута обаче, Дунав можеше поведе. След центриране от корнер, топката стигна до Бирсент Карагарен, чийто изстрел премина малко над вратата. Само 120 секунди по-късно домакини пропуснаха нов чудесен шанс. Карагарен нахлу отляво и подаде към Ндиайе, който засече от вратарското поле, но в напречната греда. Божидар Васев също обстрелва опасно вратата на Черниаускас, но топката не намери целта. ЦСКА-София пък успя да вкара, без да създаде голово положение. Малинов стреля по диагонала, топката се отклони в Каранга и влезе в мрежата за 0:1. От повторенията пък ясно се видя, че голмайсторът е отбелязал с ръка, но въпреки това попадението бе признато.

В 37-ата минута главният съдия Георги Кабаков удари ново сериозно рамо на „червените”. При единоборство за висока топка, Шопов си послужи с лакът срещу Чорбаджийски. Веднага след това, без топка, капитанът на ЦСКА-София нанесе два удара с ръка по футболиста на Дунав, който се свлече на терена. Последва скупчване на играчи от двата отбора, без обаче да се стига до по-сериозни ексцесии. В крайна сметка Кабаков пожали Чорбаджийски, вдигайки му само жълт картон. Същото наказание получиха Шопов, Васев и Бодуров.

В самото начало на втората част ЦСКА-София пропусна да предреши крайния изход. Десподов намери на границата вратарското поле Алберг, който обаче стреля силно и неточно. Мартин Луков пък се намеси решително, избивайки в корнер истински снаряд на Кирил Десподов извън наказателното поле.

Битката продължи до края на мача, но нещо по-сериозно като положения нямаше. Действията и на двата отбора бяха по-предпазливи и се търсеше повеме сигурност. Във втората минута на добавеното време новото попълнение Джеси получи пас от Каранга в наказателното поле на Дунав и отбеляза втори гол за гостите. Това вече реши всичко. В крайна сметка ЦСКА взе много важни три точки, а коментарите за този мач ще бъдат дълги и оспорвани.

Без име 2