ЦСКА си хареса унгарски национал за 700 хил. евро

0
-
-

Главният скаут на ЦСКА-София Вели­зар Димитров хареса двама играчи за лят­ната селекция на „червените“. Става дума за крилото на Ференцварош Герго Ловренчич и защит­ника на Вашаш Жолт Корчмар. Както е известно, бившата звез­да на автентичния клуб изгледа на живо срещата между двата тима в Будапеща, завършила 2:1 за Ва­шаш.

Ловренчич е наци­онал на Унгария, ка­то дори бе част от състава на „маджа­рите“ на Евро 2016. Той е крило, но мо­же да играе и като бек. 28-годишният футболист е играл за Будафоки, Печ, Ломбард-Папа, Лех Познан, а от лятото е собственост на Фе­ренцварош. Той обаче много трудно може да бъде привлечен на „Българска армия“, тъй като има договор с унгарския гранд до 2019 г., а освен това струва около 700 000 евро.

Жолт Корчмар оба­че е много по-достъ­пен за ЦСКА-София, тъй като договорът му с Вашаш изтича през лятото. 28-годишният защитник е оценяван на 650 000 евро от специализирания сайт „Transfermarkt“. Той има 24 мача за Унгария, а кариерата му е преминала през тимовете на Уйпещ, Бран, Гройтер Фюрт, а във Вашаш играе от миналото лято. Корчмар е централен защитник, но може да действа и като бек и дефанизвен халф.

Въпреки че тези иг­рачи са впечатлили Велизар Димитров, то това не означава сигурен трансфер, тъй като всичко е въпрос на преговори, а и на сериозни фи­нанси.

Източник: „Меридиан мач“

Снимка: przegladsportowy.pl

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК