ЦСКА реди трансфера на годината! Бивш национал на Бразилия акостира на „Армията“

0

Бразилският сайт gauchazh.clicrbs.com.br написа, че до три дни левият бек на Интернасионал Порто Алегре Джеферсон може да премине в ЦСКА. За последно той е бил под наем във Витория Баия от началото на 2017-а. Очаква се обаче бившият национал на Бразилия да бъде преотстъпен отново, след като не попада в плановете на старши треньора Одаир Хелман. Фаворит за Джеферсон е ЦСКА, който според сайта gauchazh.di-crbs.com.br може да придобие правата му за 6 или 12 месеца в зависимост от развитието на преговорите. Вчера Интернасионал се раздели с цели 16 играчи.

Както е известно, клубът спечели промоция за Серия А, след като преди година сензационно изпадна от елита. Очаква се Джеферсон да е на линия за старта на зимната подготовка на ЦСКА и да отпътува с тима за първия лагер, който ще е в Сандански или Гърция.

В същото време в социалните мрежи изтече информация за един от вариантите за ново ляво крило на армейците. Става въпрос за гамбиец с френски паспорт, който подобно на чакания ляв бек Джеферсон също е на 23 години. Той играе за водещ отбор в Лига 2 на Франция, но през есента е бил предимно със статут на резерва. Освен като ляво крило може да действа успешно и като вътрешен полузащитник. Договорът с настоящия му клуб е до лятото на 2019 година, но се очаква двете страни да се разделят по взаимно съгласие. Исканият футболист досега е играл предимно в Лига 2 на Франция. Има мачове за юношеските национални формации на Гамбия. Висок е около 170 см.

ЦСКА има и друг вариант за поста ляво крило, към който може да прибегне при определени обстоятелства. Клубът обаче първо ще приключи сделката по привличането на заместник на Антон Недялков.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]