ЦСКА премина като танк през Витоша (ВИДЕО)

0

ЦСКА победи с лекота Витоша – Бистрица и спечели нови три точки към актива си. Това беше четвърта поредна победа за „червените“.

Първата опасност в мача дойде още в третата минута, когато Христозов се подхлъзна и позволи на Каранга да се озове очи в очи с вратаря. Таранът се засуети, но все пак подаде към нахлуващия отдясно Манолев, който стреля силно, Иванов първоначално изпусна топката, но после успя да я улови.

Само 60 секунди след тази ситуация домакините получиха право да изпълнят корнер. След неговото последва центриране на Тиаго към Чорбаджийски, който стреля с глава от сериозна дистанция, топката тупна пред плонжиралия страж на гостите Иванов и влетя в неговата мрежа – 1:0 за ЦСКА-София.

В 13-ата минута червените организираха добра атака през центъра. Манолев изведе Тиаго леко вдясно, той подаде отлично по земя към Каранга, който не уцели добре топката с десния крак, но за негов късмет това се оказа положително в този случай и тя влетя във вратата на Иванов за 2:0.

В 35-ата минута Витоша можеше да върне едно попадение, когато Бодуров се размина с топката и тя стигна до непокрития Долапчеив, който обаче не се възползва от подаръка, стреляйки слабо в ръцете на Черниаускас.

ЦСКА-София отговори подобаващо в 39-ата минута, когато Божидар Чорбаджийски вкара за втори път след центриране от корнер и изстрел с глава, подпомогнат и от вратаря Иванов, който можеше да се намеси по-добре в тази ситуация.

Шест минути след почивката футболистите на Стамен Белчев поискаха дузпа от главния рефер за игра с ръка на гостуващ бранител след центриране на Кулма, но Ставров прецени, че тя е неумишлена и не отсъди 11-метров наказателен удар. Секунди по-късно Михаил Иванов изби топката в ръката на Кристиян Узунов и червените отново претендираха за дузпа, която не получиха.

В 54-ата минута те все пак стигнаха до четвърти гол, но от игра. Манолев изведе Стойчо Атанасов, който центрира, бранител на гостите се подхлъзна и падна, а зад него Тиаго без проблем вкара за 4:0.

Седем минути по-късно Долапчиев успя да вкара, когато получи пас от Кутев, прехвърли Стойчо Атанасов и стреля по земя, а шутът мина под плонжа на Черниаускас.

Малко преди това Пинто разтресе напречната греда, а след гола на Витоша резервата Кевин Кубемба можеше да реализира, но изстрелът му бе спасен от Иванов.

В 80-та минута обаче Рубен Пинто вкара пети гол за ЦСКА и направи загубата на Витоша разгромна.
Това обаче не беше всичко. В 90-та минута след дълга комбинация Кубемба забоде за шести път топката във вратата на гостите.

ЦСКА-СОФИЯ: 30. Черниаускас, 2. Атанасов, 3. Недялков, 4. Чорбаджийски, 6. Пинто, 9. Каранга, 11. Манолев, 15. Малинов, 20. Родригез, 5. Бодуров, 26. Кулма

ВИТОША: 1. Иванов, 6. Гьонов, 4. Узунов, 24. Христозов, 18. Цанков, 7. Кочилов, 99. Христов, 11. Кутев, 88. Лазаров, 77. Пеев, 45. Долапчиев

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК