ЦСКА и Левски към Лудогорец: Да ви е честита седмата поредна титла!

0

ЦСКА и Левски често надигат вой до небесата. Ревът е особено силен от Борисовата градина, където постоянно обвиняват БФС и Лудогорец, че играят в комбина и осигуряват титлите на разградчани. Истината обаче е съвсем друга – „червените” и „сините” сами помагат на настоящия първенец да крачи сам към върха. И както е тръгнало, следващата пролет „орлите” току-виж станали за седми пореден път първенци на България, доближавайки рекорда на ЦСКА от девет поредни титли.

Как в първенството ни да има интрига, как да съществува реална конкуренция на Лудогорец, след като и на „Армията”, и на „Герена” не предприемат никакви мерки. Ако такива съществуват, ако се появи реална конкуренция на „зелените”, това ще бъде само в полза на самите тях. Защото, повярвайте, Лудогорец изпитва нужда именно от силни съперници, за да се развива и за да бъде още по-силен на европейската сцена.

Погледнете обаче какво се случва в ЦСКА и в Левски. На „Армията” не направиха качествена селекция и продължават да държат на треньорската скамейка човек, който има сили да ги изведе до второто място, но не и на върха. Същото се отнася и за „Герена”. Там събраха добри футболисти, но не Митов е специалистът, на когото трябва да се разчита за спечелване на така бленуваната титла, която Левски сънува от 2009 година насам.

С подобно действие (или по-скоро бездействие) „червени” и „сини” сякаш в един глас немощно възкликват към Разград: „Да ви е честита седмата поредна титла!”…

Все пак за феновете от сектор „Г” и „Б” има някаква надежда – първенството току-що започна и време за реакция колкото щеш. Въпросът е дали любимите им клубове ще предприемат драстични мерки, за да тръгнат нагоре.

Иначе ще гледаме познатия сериал от последните години. Краят му ще е известен далеч преди финалните серии, а зрителите ще оредяват ли оредяват, докато накрая съвсем се изпарят. Така както е тръгнал да се изпарява клубният ни футбол…

РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК