ЦСКА започна преговори с Кулма

0

ЦСКА започна преговори с крилото Густаво Кулма за нов договор, съобщава Тема Спорт“. Настоящият контракт на 24-годишния колумбиец изтича през следващото лято. На „Армията“ обаче искат да го задържат за по-дълъг период. Развитие около разговорите с Кулма се очаква в началото на следващата седмица.

Макар и непостоянен на моменти, южноамериканецът е играч с качества. Доверието на ръководството към Кулма си пролича и в началото на тази година. Тогава колумбийският гранд Милионариос бе много настоятелен и изпрати няколко оферти за правата на състезателя. Шефовете на „Армията“ обаче отхвърлиха всяка една от тях, включително и такава за преотстъпване.

В последно време при Кулма се наблюдава положителна промяна, като той записа няколко силни изяви от края на август насам. Треньорите са доволни и от влагането му в заниманията. Кулма реализира два гола в последния кръг срещу Верея (3:0). Той стартира по левия фланг на атаката. Южноамериканецът обаче е поливалентен, тъй като може да действа като плеймейкър и в ролята на централен нападател. Кулма е бил използван на всяка една от тези позиции в ЦСКА, включително и по десния фланг на атаката. Силната му форма напоследък провокира и разговорите за удължаване на контракта му.

Той е в България от началото на 2016 г., когато бе привлечен в Литекс от Онсе Калдас. През пролетта на миналата година обаче записва само 4 мача и 2 гола във Втора лига, като е преследван от контузии. Кулма е в ЦСКА от лятото на 2017 година насам.

Вчера в социалните мрежи се появи снимка на колумбиеца с книгата „Това е ЦСКА“ с автори Димитър Пенев и Александър Манов. Кулма се е сдобил наскоро с изданието, което е двуезично – на български и английски.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК