ЦСКА загря за Левски с бой по Славия

0

Юношите на ЦСКА, родени през 2003 година, постигнаха втора победа във втория си мач за сезона, съобщава официалният сайт на „червените“. След като в първия кръг армейците разгромиха Царско село с 11:1, днес те се справиха със Славия с 2:0.

Червените трябваше да получат дузпа в 14-та минута, когато играч на домакините спъна Цветомир Цанев в наказателното поле, но съдията не посочи бялата точка за изненада на зрителите, дошли да наблюдават мача на помощния терен на стадион „Славия“. Пет минути по-късно Цанев се разписа за 1:0 след асистенция на Мартин Смоленски. Армейците продължиха да атакуват и това даде резултат в 32-та минута, когато Веселин Борисов удвои преднината на ЦСКА.

След почивката тимът, воден от Христо Марашлиев, създаде много възможности пред вратата на Славия, но до трети гол така и не се стигна. Мартин Аврамов с мощен шут нацели лявата греда, а след отлично изпълнен фаул Мартин Смоленски затрудни максимално вратаря на белите, насочвайки топката към горния ляв ъгъл на вратата, но стражът спаси.

В крайна сметка ЦСКА се поздравих с успех с 2:0 и има в актива си 6 точки след първите два кръга от Югозападната зона на Елитната група до 15 години. В следващия кръг е дербито с Левски, което ще се играе в сряда (13 септември) на базата в Панчарево.

Славия – ЦСКА 0:2
Голмайстори: Цветомир Цанев, Веселин Борисов

Състав на ЦСКА: Ивайло Илиев (в), Димитър Шарков, Димитър Колимечков, Алпай Рамадан, Георги Иванов, Христо Арсов, Стелиън Георгиев, Мартин Аврамов, Веселин Борисов, Цветомир Цанев, Мартин Смоленски (к)

Резерви: Константин Касабоков (в), Мартин Сотиров, Христо Марков, Цветомир Йорданов, Денис Стефанов, Георги Манев

Старши треньор: Христо Марашлиев

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК