ЦСКА елиминира Ботев с много мъка (ВИДЕО)

0
-
-

ЦСКА острани Ботев Враца много трудно и въпреки, че се класира за следващия етап от турнира за Купата на България показа много сериозни игрови проблеми.
Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на починалия дългогодишен лекар на ЦСКА д-р Павел Филипов.

Изненадващо в първите минути втородивизионният тим започна по-добре двубоя и можеше да открие резултата след само 180 секунди игра. Тогава Чорбаджийски сбърка при изнасяне на топката, подавайки я на Спас Георгиев, който напредна и стреля силно от границата на наказателното поле, но шутът профуча над напречната греда.

Ботев продължи да доминира и в 8-ата минута откри резултата. Поредна добра атака отдясно бе избита в корнер от червената отбрана. След неговото изпълнение Атанас Димитров се извиси над всички и вкара с глава – 1:0 за врачани.

В 11-ата минута ЦСКА-София можеше да изравни, когато Густаво Кулма се откъсна сам срещу Христо Митов и шутира технично по земя, но стражът на гостите прояви добър рефлекс и изби в корнер.

Само 120 секунди по-късно обаче гостите като по чудо не вкараха втори гол. Карапетров „открадна“ топката, напредна по десния фланг и центрира изключително опасно успоредно на границата на малкото наказателно поле, където сантиметри не достигнаха на Атанас Кабов да вкара. За това попречи и Чорбаджийски, който дръпна леко футболиста на Ботев за фланелката.

В 20-ата минута само късметът спаси домакините от ново попадение. Атанас Кабов напредна през центъра и шутира великолепно. Топката се отби в напречната греда, а при добавката Емил Стоев вкара с глава, но голът правилно бе отменен поради засада, макар и малка.

До края на полувремето двата отбора си размениха по едно опасно положение. Първо, след центриране от корнер, Чорбаджийски можеше да изравни, но не уцели добре топката с глава. Ботев отговори с много опасна атака отляво, която завърши с прострелно центриране, но за късмет на домакините то не попадна в някой от играчите на врачани, намиращи се в наказателното поле на ЦСКА-София.

Седем минути след почивката появилият се като резерва Фернандо Каранга отне топката от бранител в зелено. Последва комбинация между няколко футболисти на домакините, топката стигна до непокрития Пинто, но халфът шутира от удобна позиция високо над вратата и пропиля една от малкото добри възможности за изравняване, открили се пред червените до този момент.

В 61-ата минута и Каранга направи сериозен пропуск, засичайки центриране отляво с глава, но Митов спаси.Само 60 секунди по-късно голмайсторът на червените се отличи с нов пропуск. Меркадо го намери на 3-4 метра пред голлинията, бразилецът стреля, но Григоров със самоотвержен шпагат успя някак да избие в корнер.

В 64-ата минута реферът Петър Костадинов реши да изгони с директен червен картон защитника на гостите Кристиян Григоров. Бранителят действително извърши нарешуние срещу Каранга и заслужаваше жълт картон, но съдията от Добрич реши друго.

Пет минути след това Фернандо Каранга изравни, засичайки центриране от корнер с глава, топката рикошира в тялото на бранител в зелено и влетя в мрежата на Митов за 1:1.

Останали с 10 човека врачани се прибраха в и пред наказателното си поле, а положенията започнаха да се редуват едно след друго, но пропуски направиха Меркадо, Десподов и Кубемба.

Дест минути по-късно Десподов вкара втори гол за ЦСКА и така реши мача.Малко след това Кубемба довърши врачани с трето попадение. Проблемите в лагера на червените обаче са много сериозни.

ЦСКА-СОФИЯ: 12. Китанов, 2. Атанасов, 3. Недялков, 4. Чорбаджийски, 6. Пинто, 10. Кулма (46-Меркадо), 16. Лое, 19. Десподов, 21. Кубемба, 25. Барт, 29. Ангелов (46-Каранга)

БОТЕВ (ВРАЦА): 1. Митов, 18. Кабов (62-Смирнов), 13. Димитров, 6. Гаджев, 20. Стоев, 19. Михайлов, 4. Харизанов, 21. Карапетров, 5. Григоров, 14. Петров, 17. Георгиев