ЦСКА взима поне още един нов

0
-
-

ЦСКА е на път да привлече четвърто лятно попълнение, разбра „Тема Спорт“. Армейците са в напреднали преговори за нов играч, като най-вероятно става въпрос за централен защитник. Очаква се в края на другата седмица да има развитие около трансфера. Възможно е обаче сделката да се забави и да се осъществи в последните дни на юли или началото на август.

Червените искат да се подсилят и с централен нападател, но поне досега не са успели да се споразумеят с такъв. За върха на атаката ЦСКА търси алтернатива на Фернандо Каранга, като на този етап негова резерва е Милчо Ангелов. Предвид шампионските амбиции обаче отборът търси по-солидна конкуренция на бразилския нападател.

Спортният директор на червените Пламен Марков потвърди пред „Тема Спорт“, че селекцията далеч не е приключила. „Има какво още да подобрим в състава. До последния възможен момент няма да се откажем да подсилим отбора. Има доста време, пазарът затваря чак на 6 септември. Действа се по този въпрос“, каза Марков.

До момента армейците привлякоха трима нови – бразилеца Енрике Рафаел, португалеца Тиаго Родригес и литовския вратар Витаутас Черниаускас. Не е изключено обаче новите попълнения да станат 4 или дори 5. Припомняме, че преди година ЦСКА взе трима в последния ден на август – Педро, Пинто и Джордан, а малко след това бе привлечен и Манолев.

„Победа във всеки мач – това е целта пред ЦСКА. Отборът има изконни традиции, които ние сме длъжни да спазим. Да се надяваме, че в края на сезона ЦСКА ще заема първото място“, добави Пламен Марков.

Той не отрече новината на „Тема Спорт“, че клубът иска да натурализира Фернандо Каранга и Густаво Кулма. Армейците обмислят да поискат издаването на български паспорт и за Кевин Меркадо.

„Да, опитваме се да правим всичко най-добро за развитието на отбора“, каза Марков по темата.

Точно преди месец той даде пресконференция заедно с треньора Стамен Белчев по повод старта на лятната подготовка. Тогава Марков анонсира сътрудничество между ЦСКА и бразилския Атлетико Минейро. „Засега няма нищо ново, но това е тенденцията. Очаквайте развитие на по-късен етап“, коментира Марков.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК