ЦСКА взима още нови, всички на линия за Испания

0
-
-

Зимната селекция на ЦСКА ще приключи преди отпътуването на отбора за лагера в Испания. „Червените” ще летят за Пиренейския полуостров на 22 или 23 януари, а дотогава всички попълнения би трябвало да са се присъединили към тима, пише „Тема спорт”. Ако това се случи, тяхната адаптация ще бъде значително улеснена, а и ще могат да вземат участие във всички контроли на ЦСКА в паузата.

Един от новите вече две седмици води занимания с армейците – холандският плеймейкър Роланд Алберг (27 г.), който е задоволил треньорите с формата си. В момента клубът води финални преговори с още един състезател – колумбийския нападател Фейвер Меркадо (27 г.). Той пристигна в София още във вторник вечерта, като премина медицински прегледи, а вчера се срещна и с ръководството на червените.

Ще играе ли ЦСКА в Европа още следващия сезон?

Освен Алберг и Меркадо армейците опитват да финализират и други входящи трансфери като се полагат максимални усилия те да станат факт най-късно до средата на януари.

През миналата зима ЦСКА привлече 4-ма, но нито един от тях не изкара целия лагер в Испания.

Първи се присъедини Бодуров – 10 дни след началото на заниманията в Марбея, Кубемба подписа на 31 януари след точно 2 седмици подготовка на Пиренеите, а Каранга и Меркадо парафираха в комплект на 2 февруари.

По тази причина чужденците имаха нужда от известно време за адаптация. Показателно е, че Каранга не реализира нито един гол в първите си 5 мача в първенството, но после захапа и се превърна във водещ футболист. Меркадо и Кубемба обаче така и не се превърнаха в основни играчи.

Саката: Група олигофрени опитват да пречат и вредят на ЦСКА! Бием убедително Лудогорец

Сега от ЦСКА са решени да приключат селекцията в кратки срокове, като новите попълнения ще са 3 или 4.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]