Цветелина Бориславова поиска стадион Черноморец

0

Една от най-богатите българки Цветелина Бориславова е афиширала желание да закупи стадион

[sociallocker id=5830]

Черноморец, научи KotaSport.com. Тя притежава едно от пристанищата на Бургас, както и терена на бившия завод „Георги Димитров“. Явно Бориславова иска да увеличи присъствието си в морския град със значителни инвестиции. Не е ясно обаче какви са намеренията й спрямо стадиона. До този момент Бориславова не е афиширала интерес към родния футбол, нито пък е давала пари дори и като спонсор на спортни тимове. Самата покупка на съоръжението обаче е много сложна и на този етап не е ясно как може да бъде осъществено.

В момента спортният комплекс е апортиран в дружеството ПСФК Черноморец, което ще бъде обявено в несъстоятелност. АД-то има много кредитори и сложна схема на тяхното евентуално удовлетворяване. Бизнесдамата е провела предварителни разговори с община Бургас и е заявила сериозен инвестиционен интерес. На този етап обаче сделката остава под въпрос и заради очаквания обществен отзвук. Не е изключено тя да поеме ангажимент да реконструира основто стадион Черноморец и да го преотстъпи за ползване на бургаските клубова, а на част от терена да изгради това, което е замислила.
Бирославова е с мощни инвестиции в туризма, банковата сфера, транспорта и логистиката. Тя притежава и най-големия зимен курорт „Пампорово“. Смята се, че активите, които управлява, са за над 1 милиард евро.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]