Царско село стартира с големи амбиции

0

Царско село започва пролетния дял на Втора лига с тежко гостуване на Литекс.

Столичани не крият амбициите си за промоция и за това всяка точка за тях ще е ценна в битката с Ботев Враца, Локо Сф и Монтана.

„Имаме известни проблеми, но ще трябва да се оправяме и без Минчев и Марио Петков“, каза новият наставник на Царско село Веселин Великов, който има опит при печеленето на първо място във втора дивизия. През 2016-а той вкара Дунав Русе в елита, а през 2013-а – Любимец.

„Чакам тежко гостуване. Няма да има лесни мачове за нас. Надявам се, че след този ще се поздравим с успех. Литекс разполага с добър отбор. Всички говорят, че имали само млади футболисти, но аз не съм на това мнение. Разполагат и с доста опит. Сериозен състав са“, каза Великов.

„Надявам се да започнем с победа за самочувствие“, добави наставникът на столичани, за които това ще е крачка №1 през пролетта към заветната цел.

В другият мач днес Поморие приема Созопол в морско дерби, което заради ремонт на стадиона на домакините ще е в Несебър. И двата тима са замесени в битка за оцеляване, като доста по-тежка е ситуацията на небесносините. Момчетата на Румен Димов са на 9 точки от спасителния бряг.