Хиршер спечели малката купа в слалома

0
HIRSHER

Олимпийският шампион от Пьончан 2018 Марсел Хиршер (Австрия) спечели гигантския слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Кранска гора (Словения). Хиршер беше най-бърз и в двата манша и триумфира с общо време 2:20.76 минути. Така той записа 11-и успех за сезона и 56-и в кариерата си. Втори на 1.66 секунда остана Хенрик Кристоферсен (Норвегия), а трети на 2.51 секунди финишира Алекси Пентюро (Франция).

Това беше призовата тройка в дисциплината и на олимпийските игри в Пьончан през февруари. След днешния успех 29-годишният Хиршер спечели малката световна купа в гигантския слалом. Той печели кристалния глобус в дисциплината за четвърта поредна година и за пети път в кариерата си.

В подреждането за малката световна купа той води с 620 точки, следван от Кристоферсен с 495 точки и Пентюро с 329 точки, а до края на сезона има само един старт в дисциплината. В класирането за Световната купа Марсел Хиршер води с 1394 точки. Втори е Кристоферсен с 1125 точки, а трети – Аксел Лунд Свиндал (Норвегия) със 716 точки. Българинът Алберт Попов не завърши първия манш.