Херо: Ще се стремим да спечелим! Хофенхайм има огромно ръстово преимущество

0

Лудогорец посреща Хофенхайм във втори мач от груповата фаза на Лига Европа. Наставникът на българите Димитър Димитров даде пресконференция преди сблъсъка с германския тим.

„Надявам се да сме в добро състояние за мача с Хофенхайм. Това ще си проличи утре. Радващо е, че и Марселиньо се връща в състава. Съперникът е много класен отбор – победи Байерн и Шалке. Надявам се да се представим достойно.

Треньорът на Хофенхайм казва, че нямат право на грешка, но ние мислим по същия начин. Домакински мач е ще се стремим да спечелим. Знам, че ще е трудно. Но ще опитаме да победим, а каквото сабя покаже.

Групата е изключително равностойна. Хофенхайм имат някакво предимство, защото играят в изключително качествено първенство. Но ние имаме своя опит и рутина в европейските турнири. Иска ми се да се покажем в най-добрата си светлина.

Направили сме разузнаване, наблюдавахме им 2 срещи. Ще се опитаме да се възползваме от слабостите им. Няма непобедими отбори.

Ръстът е голям проблем при нас. Съперникът има огромно ръстово преимущество. Ще опитаме да правим колкото се може по-малко излишни нарушения в нашата половина.

Самочувствието е много важен фактор за представянето на един футболист. Опитът и рутината са много важни. Нашите футболисти не се притесняват да играят срещу грандове като Реал Мадрид, Арсенал… Не би трябвало да имаме притеснения. Естествено, че е по-добре, че ще играем в Разград. У дома и стените помагат. За нашият отбор е стимул и мотивация, че ще играем на нашия стадион.

Освен типичните за Германия ред, дисциплина, организация и отлична физическа подготовка, Хофенхайм е много грамотен тактически. В процеса на мачовете се опитва да променя както постройката, така и функциите на отделните футболисти. Това говори за една силна тактически подготовка. Това е един от най-модерните отбори в Бундеслигата“, коментира наставникът на Лудогорец Димитър Димитров. Той допълни, че няма кадрови проблеми и ще разчита на всичките си футболисти.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК