Хебър вдигна градусите с банкет-трепач

0

С изискано коледно тържество изпратиха края на есенния полусезон и календарната 2017 година в ФК Хебър. Третодивизионният тим се представя изключително успешно през есента, на второ място е в Югозападната Трета лига, като отстъпва само на лидера ЦСКА 1948. Гост на партито беше кметът Тодор Попов, който е в основната на обезпечаването на футболния проект.

На сбирката присъства целият УС на клуба, начело с президента Найден Шопов. Там бяха и всички треньори от мъжката гарнитура и ДЮШ, хората от спортно-техническия щаб, както и футболистите от представителния отбор. Дейно участие на дансинга пък взеха „адреналинките” на Хебър Слави и Йоана, пише „Марица Пазарджик“.

В речта си пред присъстващите кметът Тодор Попов благодари за добрата работа на ръководство, футболисти, треньори и отбеляза, че предизвикателствата пред Хебър тепърва предстоят.

„Дотук добре. Знайте обаче, че ви чака още много работа. Това, което зависи от нас като материална база, финансиране и логистична обезпеченост ще бъде подсигурено и в бъдеще. Много скоро привличаме и още един сериозен партньор във финансовото осигуряване на отбора, което ще ни позволи още по-мащабни действия и повишаване на целите. Първата и най-важна на този етап си остава влизане в „Б” група. Но май няма да се задоволим само с това. При всички положения обаче ще караме стъпка по стъпка – едно, две, три, четири и така нататък. Не е добре, когато скочиш от едно направо на пет. Изпитал съм го от личен опит и знам, че е не ок“, обърна се към аудиторията кмета.

По-възрастните треньори пък се опитаха да се сетят кога за последно в Хебър са изпращали годината с банкет и пълни джобове. Факт е, че за последните 4 петилетки има може би 1-2 случая, когато това е ставало. Във всички останали пъти за Коледа и Нова година все бяхме без пари, коментираха беловласите членове на спортно-техническия щаб на хебърци. Сега далеч преди купона „зелените” бяха получили предсрочно заплатата си за ноември и последната премия за боя над Банско.

От днес играчите на Хебър са в едномесечна зимна ваканция. Стартът на зимната подготовка в клуба ще бъде поставен най-вероятно на 3 януари, 2018-та.