Хареса ли Ви холограмата?

0

Годината е 2014, датата 22 декември, мястото – Национален дворец на културата, а събитието – церемония по

[sociallocker id=5830]

награждаване на спортист номер 1 на България. На всички в залата е ясно, че победителят е Григор Димитров, който през годината е спечелил три турнира, играл е полуфинал на „Уимбълдън“ и е пробил в Топ 10 на световната ранглиста. Гришо обаче го няма да си вземе наградата. Вместо това се появява негова холограма, която благодари на развален български, за да отприщи всенародния гняв. В продължение на повече от две години се наслушахме на откровени простотии за суперзвездата ни. Приличал на Курникова, жените щели да го съсипят, мислил с долната си глава, бил свършил за тениса…

И така до 9 февруари 2017 година, когато Димитров стъпи в „Арена Армеец“, за да изиграе първия официален мач в карие­рата си пред родна публика. Дойде като шампион от Бризбейн и полуфиналист от Откри­тото първенство на Австралия. Но понеже това се бе случило на другия край на планетата, на никой не му пукаше.

Сега обаче Григор бе тук. И не само игра, но и спечели. Така изведнъж акцентът му изчезна. А Манекена от Хасково се пре­върна в национален герой и повод за ракиен патриотизъм, фразата „Мачкай, Гришо!“ пък летеше из социалните мрежи като Коледна честитка. Тенис емоцията, завладяла народа, за­почна да придобива истерични нива и докосна дори свитите сърчица на хейтърите, чакащи Григор да се срине насред „Аре­на Армеец“, за да им осмисли месеца и да могат щастливо да размятат лайнометите си. За те­хен ужас Димитров взе, че спе­чели турнира. 12 000 в залата настръхваха при всеки негов удар. Искаха да го докоснат, да му помогнат. Просто го обичаха. Истински. И Гришо им се отблагодари с игра и емоции, които стоплиха дори „Младост“-ите без парно. Поведението му възпита и феновете, които на финала бяха истинска тенис публика.

А на онези, другите, им остава само да чакат кога Димитров ще падне или кога ще скъса с Шерцингер, за да си осмислят съществуването. Съществуване на холограми.

Източник: Никола Шентов/“Меридиан мач“

Снимка: gong.bg

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]