Левски не успя да се пребори с Хайдук (ВИДЕО)

0

Левски отпадна във втория предварителен кръг на Лига Европа, след като отстъпи на Хайдук Сплит с 1:2 в мача-реванш. „Сините“ посрещнаха хърватите на „Вива ком арена“, в мач без публика, който е №200 за българския отбор в европейските клубни турнири. Домакините поведоха през втората част, но на гостите не им трябваше много време да изравнят и да обърнат резултата в своя полза.

Първото полувреме започна при равностойна игра. Съперниците играха повече с мисъл да не допуснат попадение, отколкото да реализират. Първата възможност се откри пред Жорди Гомес. Той засече с глава центриране отляво, но покрай вратата. В 20-ата минута Роман Прохазка центрира опасно, никой не успя да засече и топката за малко да попадне в мрежата на гостите, но премина до лявата греда. В 29-ата минута Радошевич стреля много опасно от фаул, но Митрев изби в корнер. Ерцег пък от чиста позиция прати топката над вратата. Хайдук стигна и до опасно разбъркване, но отново вратарят на Левски предотврати гол във вратата си. Васил Панайотов пък стреля неточно извън наказателното поле.
Второто полувреме започна с опасност пред вратата на Левски. Ерцег шутира към вратата, а Футач отклони кълбото от голлинията, но страничният рефер маркира и засада. В 65-та минута домакините пропуснаха възможност да поведат. След центриране на Цветкович, Макупу остана под топката, а Буш не успя да нанесе добър удар от малка дистанция. Минута по-късно Митрев направи феноменална намеса и спаси топката, след удар на Ерцег, който бе останал сам срещу него. Домакините откриха резултата в в 69-минута с гол на Буш. Румънецът засече с глава центриране на Цветкович и матира противниковия страж. В 80-та минута Оханза изравни, след като ударът му се отби в крака на Горанов и Митрев нямаше как да реагира. Няколко минути по-късно хърватите обърнаха резултата. Ерцег нокаутира „сините“ с хубав удар от границата на наказателното поле.

ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Митрев; Цветкович, Яблонски, Пиргов, Горанов; Рошу, Панайотов; Прохазка, Гомес, Нар; Мапуку
Старши треньор: Н. Митов
ХАЙДУК (4-4-2): Стипица; Тудор, Нижич, Лопес, Мемола; Хамза, Влашич, Радошевич, Генцоглу; Футач, Ерцег
Старши треньор: Ж. Карийо