Футболистите навиват Янев да остане, „шейховете“ нямат готов вариант за нов треньор

0

Старши треньорът на Нефтохимик Христо Янев вече обяви, че няма да остане след баражите. „Разбрал съм се с ръководството -оставам до края на плейофите. След това те ще търсят човек, който ще отговаря на техните критерии. Аз искам да бъда докрай коректен с Нефтохимик като клуб, като му оставя достатъчно бреме за реакция“, каза Янев след успеха в Ловеч.

Самите футболисти държат изключително много той да продължи да води отбора, ако го спаси. Водещите играчи дори са навивали Янев да размисли и да остане. Сред тях са Костадин Хазуров, Йордан Йорданов, контузените Маламов и Венци Христов и др.

В същото време стана ясно, че ръководството на Нафтата все още няма готов вариант кой да поеме тима от лятото. Опция номер едно е бил Велислав Вуцов. Той обаче е поискал непосилна сума, като това е станало в дните, след като Янев подаде оставка. Така че на този етап Вуцов отпадал като опция.

Следващият в списъка бил Антон Велков. Той обаче изчаквал да види дали Нафтата ще се спаси от изпадане. За последно той води Локомотив София в четвърта дивизия. Преди време бе начело на другия бургаски тим Черноморец, но престоят му не се запомни с нищо.

Източник: „Тема спорт“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК