Фрегата шампион на България!

0

Юношите младша възраст на “Фрегата” спечелиха шампионската титла на България след победа над “Локомотив” Мездра с 27:24.

В оспорван финал в спортна зала “Младост” отборът на “Фрегата” пое инициативата и след равенството 3:3 в 8 минута, трайно пое лидерството в резултата и не го изпусна до края на мача, като на моменти разликата достигаше до 5 гола. Полувремето дойде при 14:12.

След почивката за “Фрегата” всичко се получаваше. Голове бележа Наско Грозев, Мартин Николов и Атила Хасан, който направи за смях опитващите се да противодействат вратари на гостите. Вратарят на “Фрегата” Асен Спасов тотално отказа прехвалените голмайстори на Мездра.

“Доволен съм от играта в защита и мъжката игра през целия турнир. Играта хандбал е игра за мъже. Не знам какво играят в Мездра, “Спартак”Варна и “Албатрос” Бургас. Хандбалът е изключително твърд спорт. В зона “Витоша” явно играят нещо различно. На моменти имах чувството, че не бях на хандбален мач, а на някакво обучение по сценични изкуства. Защо отборите на Добруджа”, “Шумен” и Пирин” Гоце Делчев не оспориха играта ни в защита, нима те не “СТРАДАХА” по време на мачовете ни. Защото техните треньори са истински хандбалисти, не някакви……………….”.  Винаги като играят срещу нас изпитвам вина, че съм отдал живота си на хандбала, а скиори, гимнастици, хора на градус и случайно попаднали “треньори” в залата по хандбал, подвеждат децата, на които се явяват треньори и ги учат, че да имаш самочувствие е голям грях. След като загубихме финала на Купа” България” в родния ми Кубрат през януари от същия противник, целият отбор се събрахме и всеки пое вината към себе си и никой не написа дори и ред, че някой друг е виновен. Със сигурност имаше какво да напишем и какво да искаме. А сега още в 5-тата минута на финала под диктовката на вероятно много компетентното  мнение на нечий повреден мозък в залата, започна наслагване на мнение, че “Фрегата” ще спечели по нечестен начин. Затова бяхме толкова силни, защото знаем как да губим. Какво значение има от кой град си. Дали е 5 пъти по-голям от Мездра или Кубрат, или някой друг. Ние, израстналите момчета в малките градове, сме мъже с изключително заразяващо отношение към всичко, което правим, а аз правя шампиони, не момчета, които никой няма да забележи и всеки ще подмине, както в хандбалната зала, така и на улицата. Треньори се оплакват от липсата на деца, с които да работят. По този начин самите те оправдават своята некомпетентност и малодушие. Много е лесно всички да си ти в едно училище и със заплахи и изключително грубо държание към тях, да ги заставяш да тренират и да им вземеш парите под формата на месечни такси, пари за екипи и екскурзийки до Сърбия и предстояща до Испания. Шампионите  са от 7 различни училища. Всеки идва по собствено желание, не насила. Тренира се събота и неделя, тренира се в парка, на стадиона и на плажа, ходи се за риба заедно.

“Искам всички треньори много добре да прочетат думите ми и дано да разберат какво имам впредвид:

Децата на България имат потенциал – Божидар, Йохан и Милен от “Локо” Мездра, Димитър Атанасов и Марио от “Албатрос”, Емо от “Спартак” Варна, Андрей от “Шумен”, Димитър от “Пирин” Гоце Делчев, Мартин, Наско, Атила и Асен от “Фрегата”, със сигурност ще има още от момчетата от всички отбори на финалите, с тези малки мъже България има бъдеще в любимия спорт. Престанете да не уважавате работата на противниците си, те също са хора обичащи спорта.”

“Създалата се ситуация с награждаването е изключително неприятна. Ние като домакини потърсихме Федерацията преди около 10 дни с молба да ни изпратят всички купи и медали, както и индивидуалните награди. От там ни съобщиха, че когато бъдат изготвени от фирмата, която работи с БФХандбал, ще бъдат изпратени. До неделя, минути преди награждаването, не пристигна нищо. Бяхме принудени да импровизираме, но наистина не се получи. Единствените актуални награди бяха за идеалната седмица на турнира и те бяха осигурени от Президента на “Фрегата” две седмици преди финалите. – заяви в изключително емоционално интервю треньорът на “Фрегата” Десислав Симеонов.

Крайно класиране:

1.”Фрегата”Бургас

2. “Локомотив”Мездра

3. “Спартак”Варна

4. “Добруджа” Добрич

5. “Албатрос” Булгас

6. “Пирин”Гоце Делчев

7. “Шумен” Шумен

8.”Раховец” Горна Оряховица

Инидивидуални награди за “Фрегата” Бургас спечелиха:

Най-добър ляв гард и най-полезен състезател Мартин Николов

Най-добър разпределител Наско Грозев

Най-добър десен гард Атила Хасан

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК