Фрегата възкръсна от пепелта, обърна Спартак след 9 гола пасив

0

Невероятна драма в спортна зала “Младост” предложи сблъсъкът между отборите на “Фрегата” и “Спартак”

[sociallocker id=5830]

Варна. Очакванията за истинско дерби се оправдаха напълно. “Фрегата” се готвеше за  победа, но тя не дойде никак лесно.

Трудно начало за младите “фрегати” и 3:8 в 15 минута. Много пропуски в нападение и добра на вратата на “Спартак” Исмет Хаджиев. Вратарят на гостите държеше мача в ръцете си. До края на полувремето Шампионите така и не можаха да се съвземат и сиренета прозвуча за крайното 11:17.

Началото на второто полувреме започна с тактическа промяна или отчаяна мярка за спасение – силно изнесена защита срещу 3 -ма от гостите. Първите три минути “Фрегата” получи още три  гола без да отбележи в противниковата врата и немислимото за обрат 12:21. От 34 минута смяната на защитната формация сработи, преобразеният Пламен Иванов на вратата и невероятната публика даде началото на нещо немислимо. Капитанът и трикратен шампион на страната с “Фрегата” буквално отказа на няколко пъти нападението на гостите. По нищо не отстъпиха и момчета, които реализираха във вратата на “Спартак”. Пет бързи гола в рамките на 3 минути и 17:22 в 38-та минута. 12 минути преди края мачът се завърза гол за гол, за да се стигне до изравняването в 56 минута – 28:28.  “Фрегата” поведе с гол 2 минути преди края. Ново изравняване на резултата – 29:29. Минута преди края два безответни гола за 31:29 и последвала размяна на по бързи голове за крайното 33:30.

Росен Колев отбеляза 12 гола, Здравко Славов 8, Пресиан Русенов 5, Павел Данаилов 5, Милен Стоянов 2 и Станислав Йорданов 1.

С тази победа “Фрегата” продължава борбата за попадане във финалната плейофна четворка.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]