Феноменален Гришо го направи! Покори Синсинати и за първи път вдигна титла от Мастърс 1000 (СНИМКИ)

0

Григор Димитров го направи! Българинът за първи път в кариерата си спечели турнир от сериите Мастърс 1000. Гришо спечели турнира в Синсинати, след като на финала победи австралиеца Ник Кириос. Най-добрият ни тенисист се наложи над своя опонент с 6:3, 7:5.

Григор Димитров започна блестящо, като в откриващия гейм взе подаването си на нула. Последва размяна на геймове. При 2:2 Кириос стигна до точка за пробив, но българинът излезе от трудната ситуация и поведе с 3:2.

В следващия гейм Димитров стигна до точка за пробив, от която се възползва и дръпна с 4:2. При своя сервиз Гришо трябваше да спасява точка за пробив, преди да поведе с 5:2. Кириос взе своето подаване, но най-добрият български тенисист стори същото, печелейки първия сет с 6:3.

Вторият сет започна с гейм за Кириос. Гришо отговори подобаващо – с гейм на нула. Българинът затрудни своя опонент в третия гейм, но австралиецът поведе с 2:1. Димитров даде само точка на съперника си в следващия гейм за 2:2. Кириос взе набързо своето подаване и отново поведе – 3:2. Григор също не се бави много, преди да изравни за 3:3.

Непредизвикана грешка на австралиеца позволи на Димитров да стигне до точка за пробив, но последвал ас доведе нещата до равенство в седмия гейм. Втората възможност за пробив на българина отново бе неутрализирана с мощен сервиз, след което затвори гейма и поведе с 4:3. В своето подаване Гришо отново даде само точка на австралиеца и изравни за 4:4. Кириос не остана длъжен и с гейм на нула поведе с 5:4, а родният тенисист трябваше да сервира за оставане в сета. Димитров взе сериза си без особени проблеми – 5:5.

Двойна грешка на Кириос даде точка за пробив на Гришо, от която се възползва светкавично и в следващия гейм сервира за спечелването на мача. Непредизвикана грешка на Кириос и феноменално отиграване на Григор доведоха до 30:0. Двойна грешка, обаче намали преднината му до 30:15. Мощен сервиз даде 3 мачбола на Григор. Първият бе пропуснат, но при втория Кириос прати топката в мрежата и българинът ликуваше!

Снимки: twitter.com/cincytennis

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК