УНИКАЛНО ВИДЕО: Марадона побърква нашите национали с финтове и петички

0
марадона
-
-

Марадона че е гений, гений е. Нещо повече – мнозина го определят за най-добрия футболист на всички времена. От неговите феноменални финтове и отигравания са патили и нашите национали.

БЛИЦ ви предлага да видите видео от мача Аржентина – България (2:0) от груповата фаза на световното първенство в Мексико през 1986 година. На кадрите от 10 юни се вижда как уникалният техничар преминава като колчета през Пламен Гетов и Георги Йорданов.

Най-интересен е моментът, когато Дон Диего литва наляво и надясно Садъков и Сашо Марков, който се строполява безпомощно на земята. След това безпомощността си пред футболния маестро изпитва и Петър Петров.

Всички те се мъчат всячески да му отнемат топката, но не би…

Марадона играе разкрепостено, без да се напряга, все едно е в махалата – дава пасове с петички. В 77-ата минута, след като преодолява с лекота и Андрей Желязков, слага топката на главата на Буручага, който бележи във вратата на Борислав Михайлов за крайното 2:0. Доста по-рано – още в 4-ата минута, Валдано открива резултата пак след удар с глава.

Всички знаем какво се случва после. Диего извежда Аржентина до световната титла, след като на финала е сломена Западна Германия с 3:2.

Нашите не успяват да запишат първа победа на Мондиал, но с две спечелени точки (1:1 с Италия и 1:1 с Южна Корея) прескачат за първи път груповата фаза. На осминафиналите отпадат от домакина Мексико с 0:2.