Уникална афера: Левски уволни Пелето, но той остава начело на „Раковски“

0

Уникална афера се завъртя около „синия“ ДЮШ на стадион „Раковски“, пише „Меридиан мач“. Припомняме, че наскоро Левски уволни директора на школата Станислав Ангелов, но нещата са много по-дълбоки…

Чисто юридически ПФК Левски като търговско дружество няма право да наеме базата на ст. „Раковски“, където се помещава втората школа на клуба. Съответно за целта е било създадено дружество, с нестопанска цел, с обществено полезна дейност, а именно „Футболен Клуб Левски-Раковски“, чрез което клубът да може да наеме базата и да развива детско-юношеската си школа там. Като членове на управителния съвет са избрани легенди на „сините“ Сашо Костов, Добромир Жечев, Кирил Ивков, Васил Петров и Георги Иванов, а директор е Станислав Ангелов. Както е известно, имаше период през миналата година, в който Пелето беше спортен директор на „сините“, но през януари беше отстранен от тази длъжност и върнат на старата си – на стадион „Раковски“.

Финансирането на базата, разбира се, е изцяло обезпечено от Левски, както и разходите за треньорите и обслужващия персонал, като всички са служители на Левски, а лично Станислав Ангелов получава солидна заплата.

След настъпилия разрив в отношенията, Станислав Ангелов без знанието на Левски на 11 април свиква общо събрание на дружеството, на което се твърди, че е присъствал само той самият, с падащ кворум! Основните членове на сдружението Сашо Костов, Добромир Жечев, Кирил Ивков, Васил Петров и Георги Иванов са обявени за почетни членове и техните гласове вече нямат значение, на тяхно място са приети нови хора, които не са одобрени от клуба. Аферата обаче лъсва и Ангелов е веднага привикан на „Герена“, след което и незабавно уволнен от поста директор на детско-юношеската школа на ст. „Раковски“.

Пелето беше освободен от Левски, но поне засега си остава начело на школата на стадион „Раковски“, която по документи към днешна дата е независима от „синия“ клуб.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК