Уникален! Бургазлия в Реал (М) е MVP на турнир в Испания, „белите“ с пета поредна купа (СНИМКИ)

0
-
-

Константин Костадинов за пореден път показа, че освен талант има сърце и характер на победител. С

[sociallocker id=5830]

комплексната си игра в защита и нападение подчинена на отбора и следваща точно указанията на треньора, той поведе съотборниците си към рекордната пета поредна титла за Реал Мадрид от турнира за Миникупа Ендеса, завършил преди час.

Ето какво пишат от БК „Делфин“, чийто юноша е Константин Костадинов:

Споделяме с вас нашето вълнение и гордост от постиженията на младия бургазлия, който винаги ще бъде част от БК „Делфин“. Ето и статия посветена на финалната среща.

Бялата магия става първият отбор в историята на конкурса, който го спечели пет пъти последователно, унищожавайки за трети път надеждите на Уникаха, който е паднал срещу столичани във всички финалите които е играл.

Redacción, 19 февруари 2017.- Реал Мадрид продължава да прави история в състезанието, след като спечели за пети пореден път на Endesa Minicopa, нещо което никога не се е случило по-рано. Във Fernando Buesa Арена 3,800 зрители станаха свидетели на още едно историческо събитие за столичани, които с 64-85, донякъде подвеждащ резултат, победиха за трети път във Финала Unicaja Fertile Corner.

Срещата започна с много мотивация, a за децата да играят в Buesa Arena е уникална възможност, която те не искат да пропуснат. Костадинов откри резултата много лесно с помощта на физиката си, което довя спомени от последния турнир в Ла Коруня у на верните почитатели на турнира, където Реал Мадрид смачка съперника си на финала.

Но не, това няше да се случи. Уникаха не бяха дошъли тук само за да се опитат, и Руиз с две коша от близо, и Домингес, с обичайната си лекота от тройката, създадоха трудности за фаворитите, откривайки малка преднина 18-11.

Треньора Мигел Анхел Лопес-Паласиос, бе принуден да вкара в игра Мигел Алън и Стефан Вукчевич, но и те не намериха отговори на въпросите му. Докато търсеха решения, Андалусийците бяха много успешни и увеличиха разликата, така че Паласиос заложи на План Б: взе прекъсване. Въпреки това на голямото светещо пано бе изписано 25-16 в края на първите десет минути.

Досега това беше сценария мечтан от Manuel Bazán, но бялите с изчистини идеи на почивката чрез Ешете Калво и Карлос Сантяго въодушевиха съотборниците си, които заиграха по организирано и логично резултата бе изравнен при 29-29.

Битката започна отново. Времето летеше и нервите не закъсняха, последваха и първите неточностите. Темпото спадна и кош на Костадинов седем секунди преди края на частта даде на Мадрид предимството, което жадуваше (35-37).

С приповдигнат дух, защитниците на трофея се върнаха от съблекалнята с поука. С повече интензивност в борбата за отскочили топки и Маганто отбелязвайки осем точки последователно, успяха да преодолеят моралната бариера четири минути преди края на третата част.

Това беше времето, в което законът на Костадинов започна да се прилага. В стил „Меренге“ 13-ката стана господар и властелин на подкошието, като излизаше от време на време на периметъра да зарадва с някаква друга тройка, опитвайки се да отговори на Домингес с отигравания на автентичен „убиец“, но местните започнаха да движат топката много по-бързо в атака и да се връщат много по-бързо в отбрана, и така с 48-59 периода беше затворен.

Уникаха имаше само десет минути, за да поправи това което се бе случило. Това беше третият им финал и те не искат да го загубят като предишните два. Те не искаха друг „дежа вю“ срещу същия съперник, който счупи техните илюзии в двата финала през 2014 г. и 2015 г..

Но с всяка стъпка която правеха, те изоставаха от бялия отбор. Техничните играчи на Реал доминираха, и плочата на Лопес-Паласиос стана магия, когато бе изпълнена до съвършенство от неговите чъзпитаници.

Момчетата от Малага вече бяха пречупени и духа падаше с всяка секунда, което се отрази на играта им, която даде толкова добри резултати по време на цялото състезание. А Мадрид, стъпка по стъпка, отиграване след отиграване, увеличиха разликата до окончателното 64-85, създавайки история с петата си поредна титла.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]