Ултрас под рамката или как Левски намери новия Иванков

0
-
-

Името Николай е свещено на „Герена“ в последните дни. Точно двама Николаевци бяха в основата на

[sociallocker id=5830]

големия успех над ЦСКА-София, който значи­телно вдигна мора­ла на „сините“. Ни­колай Митов бе чо­векът, който с моти­вация, хъс, но и не малко тактика и умение да води ма­ча, спечели битката с „червените“. Дру­гият Николай, който бе изключително ва­жен за победата, бе младият Кръстев. Той спечели две битки. Първата бе с конкуренцията, за­щото след контузия­та на Боян Йоргачевич на пожар бе привлечен Божидар Митрев. Мнозина мислеха, че това значи край на на­деждите млад та­лант да бъде нало­жен под рамката. След двата гола, ко­ито пусна от Дунав (Русе), психиката на Кръстев не бе нару­шена нито за миг и той застана под рамката и за дерби­то. След пуснат гол в 5-ата минута и рисковано влизане, което му донесе жълт картон малко по-късно, той пази отлично 90 минути. С това представяне всички видяха, че Левски вече има по­не претендент за го­лям вратар.

Кой всъщност е Ники Кръстев? 20-годишният вратар на Левски е юноша на „сините“ и възпи­таник на 166-то СУ „Васил Левски“ в София, в което учат момчетата от шко­лата на тима. Роде­ният на 6 декември 1996 г. страж е пре­минал през всички нива на школата на клуба, а треньорите, които работят с него са категорични, че в началото той показ­ва потенциал, но не изпъква кой знае колко над съотбор­ниците си. В послед­ните две години от юношеския футбол обаче той прави со­лиден прогрес и сти­га сериозна висота в своето представяне. Именно това печели и повиквателна на Кръстев за първи път в мъжкия отбор през сезон 2014/2015, след като резервни­ят страж на Алек­сандър Любенов за­минава за Горна Оряховица. Той оба­че не успява да зас­тане под рамката на вратата, но пък по­пада за първи път в групата за мача срещу Хаско­во. За да при­добие увереност и опит, от ръководст­вото на „сините“ ре­шават да го преотс­тъпят на Локомотив (Мз). Стражът пази в 7 мача за „желез­ничарите“, а след това отново се връ­ща на „Герена“. След взимането на Иван Чворович, пак става ненужен и отива в Несебър. Там се ошлайфа съв­сем, за да се завърне отново и да стане новият голям люби­мец на феновете.

Най-любопитното обаче е, че Кръстев не е просто добър футболист, а сбъдва мечтата на всеки фен – да слезе от Сектор Б на терена. Закър­мен със „синята“ идея, той е от мал­кото истински левскари, които колкото и препятствия да им предоставя живота, винаги се връщат на „Гере­на“. Приятелите му го описват като много скромно момче, което си е истински ултрас. На много мачове той може да бъде видян в Сектор Б, като често участва в шествията на „сини­те“ преди вечните дербита. През пос­ледната година посе­щава мачовете, заед­но с друг голям лю­бимец на феновете – Деян Иванов. Ники Кръстев е съвремен­ната версия на Дими­тър Иванков, който и до днес може да бъде видян на мачовете с шалче. С хора като него и съименникът му Митов духът пос­тепенно ще се върне. А това не е никак малко за този Левс­ки.

Източник: „Меридиан мач“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]