Ултиматум за Десподов в ЦСКА-София, може пак да го забият на пейката

0
-
-

Една от звездите на ЦСКА Кирил Десподов отново е заплашен с резервната скамейка, твърди „България днес“. Националът разочарова с изявите си при равенството 0:0 с „Черно море“, когато пропусна няколко изгодни положения и в крайна сметка „червените“ се провалиха.

След страхотния мач при победата с 5:0 над „Верея“ в първия пролетен кръг Десподов свали значително нивото срещу „моряците“. Крилото отново ще е титуляр в предстоящия мач с „Дунав“ (програмата бе променена заради отменения междинен кръг), но при нова слаба игра ще трябва да седне на резервната скамейка.

Това е превантивна мярка за един от най-големите български таланти, който понякога има нужда от приземяване след купищата суперлативи. Това се случи и в началото на сезона, когато Десподов изигра два поредни слаби мача. Оставането като резерва мотивира максимално Десподов, който след това се развихри и бе един от най-силните играчи на ЦСКА до зимната пауза. Самият нападател призна, че лично собственикът на „червените“ Гриша Ганчев го е „излекувал“ от звездоманията.

„Миналия сезон завърших добре и си бях помислил, че съм 100% титуляр – призна тогава Десподов. – В първите два мача не се представих на ниво, след което седнах на пейката и размислих нещата. Гриша Ганчев допринесе много за моята промяна. Вече съм доста различен футболист. Един футболист, ако няма амбиции, не знам за какво играе футбол. Имам амбиция да стана шампион с ЦСКА и да бъда достоен конкурент на Ивелин Попов, който през последните три години спечели наградата „Футболист на годината“.

В следващия мач треньорът Стамен Белчев със сигурност ще направи промени в сравнение с равенството с „Черно море“. Какви ще са те, зависи и от това кой ще е съперникът – „Дунав“ или „Етър“.

След наказание в състава се завръща дефанзивният халф Кристиян Малинов, който може да замести неубедителния срещу „моряците“ Раул Лое.

Като цяло в лагера на „червените“ засега са разочаровани от две от новите попълнения – бразилеца Джеферсон и холандеца Ролан Алберг. Двамата бяха сред най-слабите срещу „Черно море“ и има голяма вероятност Алберг да бъде изваден от титулярния състав. Холандецът пристигна от американския „Филаделфия“ в края на миналата година и на него се възлагат големи надежди. Въпреки това медиите в САЩ предупредиха, че той често се изключва от играта, не се бори достатъчно и не помага в защита. Именно това се случи и срещу „Черно море“. Мястото си сред титулярите най-вероятно ще изгуби и националът Станислав Манолев, който също изигра много слаб мач срещу „моряците“. Вместо него Стамен Белчев планира да пусне Александър Георгиев като краен защитник. Другият вариант е все пак Манолев да играе като титуляр на мястото на бразилеца Рафаел Енрике.