Уайлдър нокаутира Ортис и чака Джошуа (ВИДЕО)

0
WILDER ORTIZ

Шампионът на WBC Дионтей Уайлдър проведе успешно седмата защитата на титлата си. В изключително зрелищен сблъсък в „Барклис Сентър“ в Бруклин Бомбардировача нокаутира в 10-ия рунд ветерана Луис Ортис и вече гледа към голямата си цел – мач с Антъни Дшошуа.

Победа №40 за Уайлдър бе и една от най-трудните в кариерата му на професионалния ринг. 32-годишният американец бе твърде предпазлив в началото, а в 7-ия рунд беше застигнат от мощните удари на Ортис и само гонгът го спаси. Уайлдър обаче намери сили да обърне развоя на мача в своя полза и запази статута си на непобеден.Загубата е първа за Ортис и той пропусна възможността да стане първият кубинец с титла в тежка категория. В актива на 38-годишния боксьор, известен с прозвището Кинг Конг, има и 28 победи, 24 от които с нокаут.

Шоуто в Бруклин определено си струваше. Двубоят между Уайлдър и Ортис трябваше да се проведе още миналата година, но тогава кубинецът даде положителна допинг проба. Днешният сблъсък със сигурност е приковал вниманието на другите двама носители на пояси в категорията – Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър, които ще се бият в края на месеца. Победителят от техния мач почти сигурно ще се изправи срещу Уайлдър, за да бъде коронован новият абсолютен световен шампион при най-тежките.

https://www.youtube.com/watch?v=bs3_hbxbQ-c