Троен възел за треньор на Левски, холандец също чака за преговори

0

Троен възел се завърза за треньорския пост в Левски. До късно снощи Николай Митов официално не бе освободен от поста, но въпреки това на „Герена“ не се свенят официално да преговарят с други варианти, пише „Меридиан мач“.

Цялата сага започна още на мача с Витоша Бистрица, когато собственикът Спас Русев се появи, а на стадиона започна да се шушука, че в близките дни ще има нов треньор. Основният фаворит за поста пък дойде в София вчера преди обед. Става въпрос за популярния израелски специалист Аврам Грант, който направи име в европейския футбол най-вече начело на Челси и за когото KotaSport.com информира първи преди повече от седмица. Със „сините“ от Лондон той игра финал за Шампионска лига, загубен от Ман Юнайтед с дузпи. Освен това, Грант остана втори във Висшата лига, но много близо до „червените дяволи“. В кариерата си той е водил още два английски клуба, а има още 4 титли на Израел и една на Сърбия с Партизан. Специалистът с повече от богата визитка се отправи от летището директно към хотел „Радисън“. Там той разговаря до късно вечерта със собственика Спас Русев, както и изпълнителния директор Краси Иванов и юристката Диана Иванова. Възможно е днес Грант да се види и със спортния директор Даниел Боримиров, ако преговорите са тръгнали в посока на сближаване. Евреинът се очертава като огромният фаворит за поста, като допълнителен бонус в сделката е фактът, че той ще работи на „Герена“ с Емил Велев. Кокала е последният човек, направил Левски шампион. Освен, че ще помогне от чисто спортно-техническа гледна точка, Велев ще помогне и на Грант да се ориентира много бързо в ситуацията си и да се аклиматизира.

С еврейския треньор обаче не се изчерпват опциите пред Левски. Днес Спас Русев ще лети за Италия. В Рим той ще се срещне с Делио Роси. Специалистът е водил куп местни отбори, но най-дълго и успешно работи в Лацио. С този тим той печели и Купата на Италия, който е един от малкото успехи на „орлите“ в последните години. Очаква се днес вечерта или утре през деня Спас Русев да обяви кой ще бъде новият треньор на Левски, след което да го представи и да уреди взаимоотношенията си с Николай Митов.

Основна тема и с двамата треньори ще бъдат както техните финансови изисквания, така и дългосрочната им визия за Левски. Ако се получи разминаване, „сините“ шефове имат и трети вариант. По информация на „Меридиан Мач“ става въпрос за холандски треньор. Вчера в медийното пространство се завъртяха и имената на френски специалист, извел Монпелие сензационно до титлата, както и на грък, но именно холандец е третият вариант за Левски.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК