Треньорското бебе окрили борците на Бургас за златото

0
1

Борците на клуб Бургас очароваха със себераздаване и сърцата игра на държавното лично първенство по класическа борба. То се проведе в Бъргас, а конкуренцията бе жестока, според всеобщото мнение. Домакините извоюваха два златни и един сребърен медал.

Любопитен епизод се разигра при решителните срещи за челните места- емоционален, мотивиращ и чисто психологически. Главният треньор Николай Дачев не сдържа от вълнение сълзите си, при появата на съпругата му в залата, която в ръцете си държеше бебето им Даяна. Дачев не издържа и взе детето в себе си за кадем на целия отбор.

„Експлозията“ от победоносни битки последва за всички негови възпитаници. Републикански шампион стана Борислав Митев в кат. 41кг. Бургаското дарование изоюва 4 победи с технически туш. Определен бе и за най- резултатен състезател в шампионата. Симеон Кучюков от същия клуб печели златото в кат. 62кг. След 3 победи с туш и една по точки.

Сребърен медалист от бургаския клуб е Синан Юмер в кат. 48 кг.

5- то място за Антон Ковачев в кат. 35кг

„Поздравявам момчетата. Биха се като лъвове. Усетих пламъка им при появата на рожбата ми. Това означа, че те имат не просто спортна злоба и умения, а и сърце, и то юнашко- борческо“ каза амбициозния млад специалист Николай Дачев.

Оглавяваният от него клуб е съставен от възпитаници на Спортното училище, а тренировъчните занимания се провеждат в супер спартански условия на стадион Черноморец.
Uniconbg.com