Топ агенти идват за двама от Лудогорец, от БФС – никой

0
-
-

Двубоят Лудогорец – Милан от 1/16-финалите за Лига Европа очаквано приковава сериозно вниманието на мениджъри от Европа и света. В управата на разградчани са получили доста писма с желание за пропуски за агенти на различни клубове. Повечето са от топпървенствата на Стария континент, разбра „Тема Спорт“. Основната им цел са вътрешният халф Абел Анисе и нападателят Върджил Мисиджан.

Двамата са в полезрението на клубове от Франция и Италия, Вура е следен под лупа и от холандски и португалски отбори. В началото на сезона той дълго време отказваше да преподпише своя договор заради разминавания в условията. Мисиджан дори бе изваден от състава, но впоследствие размисли и удължи контракта си. Очаква се холандското крило да бъде продадено след края на кампанията. Ръководството е заявило пред Вура, че при следваща добра оферта ще се раздели с него. Той ще бъде предпочетен от Димитър Димитров-Херо за титуляр в сблъсъка с Милан.

В същото време стана ясно, че никой от БФС няма да уважи двубоя на Лудогорец срещу росонерите. Разградчани са изпратили покани до централата, но те най-вероятно ще останат неизползвани. Основната причина е конгресът за избор на нов президент на БФС, който е в петък. От централата са решили да не създават напрежение и да не стават уязвими за още удари от страна на конкуренцията.