Тодор Батков строи нов стадион в Крайморие

0

Бившият собственик на ПФК Левски Тодор Батков стартира до няколко месеца амбициозния проект на нос Форос, близо до бургаския кварал Крайморие. По проект там ще бъде изграден нов луксозен жилищен комплекс на стойност 500 милиона евро. Освен кооперации, магазини и други търговския обект, според новите проекти на бизнесмена, там ще бъде изграден и нов спортен комплекс. Той ще включва малък футболен стадион за 3000 зрители с осветление и прилежаща инфраструктура, две зали за различни видове спорт, тенис кортове и плувен басейн.

Идеята на предприемача е базата да се използва за подготовка на различни отбори, както и да бъде давана под наем за различни мачове и мероприятия. Той се е насочил към руския спортен и футболен пазар, където има клубове със солидни финансови възможности. Не е изключено обаче, стадионът да бъде използван и от местните отбори, които в момента нямат решение по отношение на базите си. Става въпрос най-вече за Нефтохимик и Черноморец, които ползват частни обекти и плащат наеми. В разговори с кмета на града Димитър Николов, Батков е заявил, че има готовност да дава стадиона си дори безвъзмездно на „нафтата“ и „акулите“ при определени условия. Какви са те, все още не е ясно.

Големият инвестиционен проект се точи още от лятото на 2008 година. Заради липса на финансов ресурс той бе отлаган. Сега вече парите са налице чрез мостов заем от руски банки. Строителството трябва да започне през есента, след края на активния туристически сезон.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК