С 10 души, Поморие изпусна Царско село

0

Поморие и Царско село не успяха да се победят в мач от II кръг на Втора лига. Двата тима изнесоха зрелищен двубой, завършил при резултат 2:2. Поморие изпусна своя съперник, въпреки че 15 минути игра с човек по-малко, заради червен картон на Георги Петков. Заради подмяна на тревното покритие на градския стадион в Поморие, срещата се проведе на стадион „Лазур” в Бургас.

Първото полувреме премина под диктовката на домакините. След няколко опасни атаки към вратата на Царско село, те успяха да поведат в 12-ата минута. Михаел Орачев центрира хубаво отляво и Бекир Расим засече с глава за 1:0. В 25-ата минута гостите изравниха, още с първата си по-сериозна възможност. Димитър Тодоров изби опасен удар от фаул. Топката обаче попадна у Светослав Диков, който бе безкомпромисен при добавката за 1:1. Поморие реагира бързо на допуснатото попадение и в 34-ата минута си възстанови преднината. Борислав Тютюков направи хубав пробив отдясно и пусна успоредно на голлинията. Михаел Орачев засече от близко за 2:1. Авторът на второто попадение можеше да направи аванса на морския тим 2 гола. Силният му изстрел извън наказателното поле, обаче бе избит от вратаря на гостите.

Втората част започна с опасен удар с глава на Обаси, избит от Тодоров. Домакините отговориха с изстрел на Тютюков, минал малко над напречната греда. В 64-ата минута Минчев остана сам срещу вратаря, но Тодоров показа класа и изби. В 70-ата минута, след разбъркване в наказателното поле, Светослав Диков се оказа най-съобразителен и с втория си гол в мача изравни за 2:2. Четвърт час преди края на мача, двата отбора влязоха в ръкопашна схватка. При последвалото раздаване на жълти картони, за рожденика и капитан на Поморие Георги Петков се оказа втори, за което получи и червен картон. Въпреки че заиграха с човек по-малко, Поморие изпуснаха своя съперник. Станислав Дрянов стреля мощно, но топката се отклони в лявата греда. Секунди по-късно изстрел на Живко Петков профуча до същия страничен стълб.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК