С хеттрик на Кешеру, Лудогорец би в мач с 8 гола и излезе начело (ВИДЕО)

0
-
-

Лудогорец победи като символичен гост Дунав (Русе) в мач от XII кръг на Първа професионална лига. Макар русенци да се водиха домакини в срещата, тя се проведе на „Лудогорец Арена“. Двубоят бе изключително атрактивен и изпъстрен с обрати, като в крайна сметка разградчани се наложиха с 5:3. По този начин те излязоха начело в класирането на Първа професионална лига. С основна заслуга за днешния успех бе Клаудио Кешеру, който реализира хеттрик.

Първата опасност в мача дойде в 13-ата минута. Кешеру стреля от наказателното поле, но Луков улови. 60 секунди по-късно, обаче Дунав успя да поведе. Антон Огнянов центрира отляво, а Мирослав Будинов засече за 1:0. Радостта на домакините пък трая по-малко от минутка. Светослав Дяков подаде на Кешеру във вратарското поле и последният безпроблемно възстанови равенството. Гостите упражниха натиск, но на два пъти Марселиньо и веднъж Натанаел не успяха да се разпишат от изгодни ситуации. Логичното все пак се случи след половин час игра. След центриране от корнер, Кешеру засече с глава, за да направи пълен обрат – 1:2. Само 180 секунди бяха необходими на „драконите“, за да успеят да вкарат второ попадение. Васил Шопов се възползва от група грешка в „зелената“ защита и прати топката в мрежата за 2:2. В първата минута на даденото положение разградчани отново успяха да поведат. Анисе намери Вандерсон, който с плътен удар матира за трети път Луков.

В началото на втората част Анисе направи фрапантен пропуск на празна врата. Дунав отговори с подобно положение, като в случая Аясс от непосредствена близост не успя да изравни. Това обаче се случи в 66-ата, когато Петър Патев с мощен диагонален изстрел направи 3:3. След попадението последва тотален натиск на родния шампион. Гол на Кешеру бе отменен заради нарушение на Паломино срещу Луков. Нищо обаче не можеше да спре Кешеру да оформи своя хеттрик в 74-ата минута и отново да изведе своя отбор напред в резултата. 4 минути преди края на срещата пък Дунав остана с човек по-малко, след като резервата Давронов получи втори жълт и съответно червен картон. Футболистът на Дунав успя да престои на терена едва 14 минути. В даденото от съдията продължение на мача, Кафу довърши русенци с пето попадение.

Състав на Дунав: M. Луков, T. Марем – ж.к., П. Патев (81′- М. Петков), M. Милчев, Иск. Джалилов – ж.к., Д. Димов, С. Аясс (72′ – Н. Давронов ж.к./ж.к. – ч.к.), Юл. Ненов (57′ – Бр. Костадинов), Ант. Огнянов, В. Шопов, М. Будинов

Резерви: Ст. Антонов, Ив. Раденцов, Н. Давронов, Бр. Костадинов, Св. Читаков, Сп. Георгиев, М. Петков

Състав на Лудогорец: М. Борян, К. Моци -ж.к., Паломино, Й. Минев, Св. Дяков, Вандерсон (83′ – В. Мисиджан), А. Анисе, Натанаел – ж.к., Дж. Кафу, Кл. Кешеру (87′ – Ж. Кишада), Марселиньо

Резерви: Вл. Стоянов, Иг. Пластун, Л. Саша, В. Мисиджан, Г. Кампаняро, Дж. Лукоки, Ж. Кишада

Снимка: uefa.com

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК