С ужасяваща грешка на Китанов, Лудогорец излъга 10 „армейци“ (ВИДЕО)

0
-
-

ЦСКА отстъпи като домакин на Лудогорец в мач от втория кръг на Първа професионална лига. Домакините не заслужаваха да загубят, но изключително груба грешка на Георги Китанов даде трите точки на „зелените“ от Разград. „Орлите“ победиха с минималното 0:1, въпреки че играха повече от половин час с човек повече, след като Меркадо получи червен картон в 58-ата минута.

Първата по-сериозна опасност бе шут на Кишада в 5-ата минута от 25 метра, който профуча над напречната греда. В 10-ата минута Китанов спаси удар на Лукас Саша извън наказателното поле.

В 24-ата минута гостите като по чудо не откриха резултата. Лукоки подаде към Жоао Паоло, Бодуров се подхлъзна и позволи на бразилеца да излезе сам срещу Китанов, но стражът на червените спаси.

В 36-ата минута ЦСКА-София създаде най-чистото си голово положение до този момент. След центриране отляво Каранга гардира Натанаел, топката стигна до Десподов, който шутира силно от десетина метра, но право в Броун и вратарят на орлите изби.

Секунди преди края на първата част домакините сбъркаха при разиграване пред собственото си наказателно поле, гостите отнеха топката, последва подаване на Анисе към Жоао Паоло, който отправи много опасен удар, профучал покрай лявата греда на Китанов.

В 49-ата минута гостите откриха резултата след попадение на Върджил Мисиджан. Жоао Паоло подаде към холандеца, Китанов излезе да улови топката, но я изпусна и Мисиджан вкара в празната врата.

В 58-ата минута домакините останаха с човек по-малко, след като Кевин Меркадо получи втори жълт и респективно червен картон, тъй като според рефера Ивайло Стоянов футболистът на червените е симулирал за дузпа. 11-метров наказателен удар нямаше, но и съдията показа малко пресилен картон.

Само секунди по-късно Недялков удари с лакът Лукоки, въпреки че топката вече бе излязла в тъч, но реферът реши да не показва жълт картон на защитника, защото щеше да му е втори и трябваше да напусне игра.

5 минути преди края на мача ЦСКА можеше да изравни. Кристиян Малинов стреля атрактивно със задна ножица, но Брун улови. В ответната атака Кафу можеше да реши всичко. Той бе изпуснат от „червената“ защита и стреля от отлична позиция, но Китанов изби.

Снимка: lap.bg

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК