Създават общински супер клуб в Бургас

1
-
-

Нов спортен клуб е на път да бъде създаден в Бургас, научи KotaSport.com. Ако това стане, той ще бъде със 100 процента общинска собственост. Революционната идея ще бъде официализирана с докладна

[sociallocker id=5830]

записка, входирана в администрацията на ОбС-Бургас от общинския съветник Георги Дражев.

Предложението на местния депутат ще бъде учредяването на обединен общински спортен клуб. Според неговия замисъл, Община Бургас трябва да насочи всичките си усилия, включително и финансови, към този клуб. Освен чисто паричните субсидии, клубът ще трябва да развива своя линия в рекламата, маркетинга, спонсорството и всички важни за съществуването и успешната реализация на проекта дейности. Идеята е общинската субсидия, която в момента се разпределя между много клубове, да бъде почти изцяло концентрирана в новото общинско формирование. В него ще бъдат сформирани отбори най-вече от олимпийските спортове, както и от най-успешните в Бургас неолимпийски. Ще бъде застъпена и идеята Нефтохимик да стане 100 процента общинска собственост.

Част от общинските съветници засега одобряват предложението на Георги Дражев. С други тепърва предстоят разговори, в които политикът трябва да обясни своите виждания, за да убеди всички в правотата си. Какво ще се случи, предстои да стане ясно в близките няколко месеца.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]

0 0 votes
Article Rating
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Ивайло Дражев.
Ивайло Дражев.
7 години по-рано

И какво ще развиват – залагания в букмейкърските къщи и кафенетата