Събев се отказва от половината си вземания от ПСФК Черноморец

0

Сближаването на позициите между Община Бургас и Митко Събев, относно стадион „Черноморец“, изглежда е факт. Последният е изразил готовност да се откаже от половината си вземания от ПСФК Черноморец АД, научи KotaSport.com. Съществува вариант, при който общината от своя страна да се откаже от декарите, които притежава на стадион „Лазур“. Всички тези взаимни отстъпки могат да се окажат ключови в постигането на крайната цел, а именно стадион „Черноморец“ да се върне изцяло във владение на Община Бургас.

Все още няма пълна яснота каква е точната сума, която АД-то дължи на Митко Събев като физическо лице и на фирмите, свързани с него. Според различни информации, тя варира между 12 и 15 милиона лева. Това от своя страна означава, че той е готов да се откаже от 6 до 7,5 милиона лева.

Припомняме, че първата стъпка в стоплянето на отношенията между акционерите вече бе направена. След проведен разговор с кмета Димитър Николов, Митко Събев допусна до съоръжението в кв. „Акациите“ Детско-юношеската школа на Черноморец 1919. В събота пък инициативен комитет от родители на деца, трениращи в „синята“ школа, организира мирно шествие в подкрепа на каузата за спасяване на стадион „Черноморец“. То започва в 11:00 ч. от площад „Тройката“ и завършва пред сградата на Община Бургас.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК