Събев продава ПСФК Черноморец за 1 лев

0

Босът на ПСФК Черноморец Митко Събев е готов да се отърве от акциите си срещу символичната цена от 1 лев. Той ще прехвърли 50-те процента, които притежава на всеки, който пожелае да ги купи, но с условието да покрие всичките дължими суми. Според последни данни дълговете на клуба са за над 30 милиона лева. Интересен факт е, че част от тази сума е дължима именно на Събев, като частно лице.

Другият акционер община Бургас също притежава 50 процента от акциите, но нейната позиция остава неясна. Самият Митко Събев живее от години в чужбина и разпродава част от бизнеса и активите си в България. Той тотално се е отказал от футбола, след като дълги години налива пари в този спорт. В момента ПСФК Черноморец е в състояние на технически фалит, а представителният отбор рита в селските групи.

Не е ясно обаче дали ще има желаещи, които да вземат акциите, но и да покрият дълговете след това. Поне на този етап такива субекти няма, дори и на фона на апорта на стадион Черноморец, който остана единственият реален актив във фалиралото дружество.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК