Събев поиска умопомрачителен наем за стадион Лазур

0
-
-

Босът на ПСФК Черноморец Митко Събев е вдигнал значително наема за стадион Лазур. От следващата година той иска вече по 20 хиляди лева на мач без ДДС. С ДДС сумата е 24 хиляди лева.

В момента ПФК Нефтохимик плаща за съоръжението 12 хиляди лева за един мач. Тази сума е по-висока дори и от наема за стадион „Васил Левски“. Новите условия обаче са много по-тежки. При такъв наем Нефтохомик няма как да играе на Лазур през следващата година. На този етап е капариран само стадиона в Созопол. Преговорите продължават.

Събев е собственик на стадион Лазур чрез фирмата „Спортс пропърти мениджмънт“. Най -странното е, че същата фирма се води и акционер в ПСФК Черноморец.Самият стадион бе купен от Нафтекс България Холдинг през 2002 година от Лукойл. Тогава за него бяха платени 4,5 милиона лева. Сумата е потресаващо ниска, при положение, че за изграждането на едно подобно съоръжение ще са необходими минимум 50 милиона лева.

От две години стадионът не се поддържа и в момента е в много лошо състояние. Исканият нов наем пък поставя бургаските зрители пред почти свършения факт, от следващия сезон в града да не провеждат футболни срещи от професионалната лига.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК