Суслеков приключва с бокса, отнемат му лиценза

0

Проблемите на придобилия скандална слава Радослав Суслеков продължават да го заливат с пълна сила. KotaSport.com научи, че неговият лиценз ще бъде отнет. Ако това се случи, бургазлията ще трябва да се прости до живот с кариерата си на треньор по бокс.

Припомняме, че Радослав Суслеков и Николай Николов бяха отстранени от постовете си като национални треньори за неопределено време. Това обяви лично президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински, по повод дисквалификацията на националния отбор за младежи до 18 г. от световното първенство в Санкт Петербург. Причината за това стана неявяването на четиримата ни състезатели на задължителния кантар преди старта на шампионата. Според различни източници, двамата са пили до рано сутринта и са изпуснали да кажат на момчетата за кантара. Те не са присъствали и на техническата конференция, ден по-рано.

Ден след като БФБ уволни Радослав Суслеков, това направи и бургаският боксов „Победа – Черноморец“. „За нас е недопустимо подобно поведение. Не толерираме такива постъпки и сме категорични в решението си.“- каза изпълнителният директор на клуба Иван Попов.

Същевременно KotaSport.com информира, че бедите за бургаския треньор Радослав Суслеков продължават. След като беше уволнен от БФБ и от БК „Побуда-Черноморец“, стана ясно, че двама от родителите на младите боксьори, които не бяха допуснати до участие в Световното първенство, ще го съдят. Исковете, които ще бъдат предявени, са за пропуснати ползи. Въпросните родители са с големи финансови възможности и разполагат с мощни адвокатски екипи. Те ще искат Суслеков да плати заради това, че синовете им са загубили шанс за изява, понесли са тежки психологически травми и са поставени в неприятно положение. Сумата, която общо двамата ще искат от бургазлията, е в размер на близо 100 хиляди лева.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК