Строят нов стадион в „Акациите“

1

Руски инвеститори са представили проект за изграждане на нов спортно развлекателен комплекс на мястото на стадион Черноморец.Проектът е бил обсъден на най-високо ниво от отговорните фактори в община Бургас. Все още обаче не е ясно какво е мнението на другия акционер в ПСФК Черноморец Митко Събев. Той участва в дружеството чрез фирмата Спортс пропърти мениджмънт, която пък мистериозно измести Петрол Холдинг.
Руските инвеститори са проучвали възможността за изграждане на новия обект в продължение на три години. Те са били запознати с проекта „Черноморец Арина“, който така и не можа да намери финансиране. Според новите инвестиционни намерения, на мястото на стария стадион ще бъде построен нов. Той ще бъде за 25 хиляди зрители и ще отговаря на всички изисквания за провеждане на мачове от високо международно ниво. Планира се и построяването на голям открит и закрит аквапарк, хотелска база и атрационен комплекс. Общата инвестиция ще надхвърли 120 милиона евро. Това обаче е в пъти по-малко от проекта „Черноморец Арина“, който беше изчисляван на 500 милиона евро.
Все още не е ясно обаче как технически ще се реализират намеренията, защото стадионът е част от смесеното дружество ПСФК Черноморец, което пък е затънало в дългове. Главни кредитори са фирми, свързани с Митко Събев и самият той. Възможно е да стана прихващания на вземания между двамата акционери, както и споразумение с инвеститорите, които би трябвало да откупят изцяло собствеността и активите на дружеството. Всъщност единственият читав актив е именно стадион Черноморец…..

0 0 votes
Article Rating
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Лазур
Лазур
7 години по-рано

Спортен комплекс Черноморец трябва да включва основен стадион с козирка, тренировъчни игрища, закрита база за тренировки и възстановяване за футбол и други спортове и паркинг за 1000 коли. Който иска да инвестира в този проект – да заповяда. Който иска да строи хотели и туристически атракциони – не е това мястото.