Страхотни! България има 3 европейски шампионки по бокс

0
Страхотен ден за българския бокс! Страната ни спечели три златни медала на Европейското първенство по бокс за жени в София. Шампионки на Стария континент станаха Деница Елисеева, Станимира Петрова и Севда Асенова.
Елисеева последна стъпи на европейския връх. Тя победи на финала Сати Бурку от Турция в категория до 57 килограма. Елисеева спечели с 2:1 съдийски гласа, като двама от реферите дадоха предимство от 40:36 за българката, а един от тях  – 39:37 за туркинята.
В категория до 54 килограма злато завоюва и Станимира Петрова. Тя победи по точки Анна Алимарданова от Азербайджан. И тримата съдии бяха единодушни в превъзходството на Станимира. Българката взе реванш срещу азерката, която я отстрани на четвъртфиналите на Европейските игри в Баку през 2015 година.

Европейска шампионка стана също Севда Асенова. В категория до 48 килограма българката победи Лизе Сандебиер от Швеция с пълно съдийско единодушие. Асенова счупи каръка, след като през 2007-а и 2014-а остана със сребро от европейските шампионати.

Източник: novsport.com

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК