Страхотна драма! Челси обърна Арсенал, за да изпусне победата в продължението (ВИДЕО)

0
-
-

Арсенал и Челси завършиха 2:2 в едно от най-лудите лондонски дербита в последните години.

Срещата на „Емирейтс“ беше белязана от десетки пропуски и головете можеше да са много повече, но и двамата вратари сътвориха изключително представяне.

Две от попаденията паднаха в последните минути, но като цяло резултатът беше заслужен, тъй като и двата тима дадоха всичко от себе си.

Челси започна малко по-добре двубоя и в 14-та минута Алваро Мората излезе очи в очи с Петър Чех , но отправи много неточен удар.

Три минути след това късметът сериозно покри Челси. Удар на Санчес се удари в двете греди на Куртоа, а топката се потъркаля на голлинията преди да бъде уловена. Гол нямаше.

В 23-та минута вратарят на гостите спаси хубав удар по земя на Александър Лаказет.

Четири минути след това Челси отвърна с удар на Тимуе Бакайоко, който бе избит от Чех. В 39-та диагонален удар на Месут Йозил мина покрай вратата.

В 50-та Чех направи страхотно двойно спасяване след удар по земя на Мората и с глава на Маркос Алонсо.

Арсенал отвърна с удар на Лаказет, който се озова сам срещу Куртоа, но последва ново спасяване. Мачът се превърна в шоу на вратарите.

В 63-та минута обаче Арсенал поведе. Джак Уилшър реализира след страхотен шут в близкия ъгъл, който този път не остави шанс на Куртоа. Веднага след гола вратарят направи ново страхотно спасяване след удар на Лаказет.

В 66-а минута съдията Антъни Тейлър отсъди нарушение на Ектор Белерин срещу Еден Азар. Потърпевшият се нае с изпълнението и не сгреши за 1:1.

В 84-та минута Челси стигна до пълен обрат. Защитникът се възползва от остро центриране на колегата си от другия фланг – Давиде Запакоста.

В продължението на срещата Ектор Бейерин изравни със страхотен шут от границата на наказателното поле.

Последва ново страхотно спасяване на Чех срещу Алваро Мората, а Запакоста разтресе вратата на Арсенал със страхотен шут отдалеч, който срещна гредата.

Така Челси събра 46 точки и остава трети в класирането. Арсенал е 6-ти с 39 точки.

Източник: novsport.com

Снимка: twitter.com/chelseafc

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]