Страхотен успех, Мария Гроздева с бронз от Европейското

0
-
-

Легендарната Мария Гроздева спечели бронзов медал в коронната си дисциплина 25 метра пистолет на европейското първенство по стрелба, което се провежда в Баку (Азербайджан). Двукратната олимпийска шампионка и общо петкратна медалистка от олимпийски игри завърши трета в силна конкуренция, като се размина с титлата на два изстрела.

Европейската титла грабна Моника Карш (Германия), на второ място остана Клаудиа Брес от Полша. Успешното българско представяне бе допълнено от четвъртото място в крайното класиране на Антоанета Бонева.

Мария Гроздева е родена на 23 юни 1972 година и има олимпийски титли от Сидни и Атина. Както и три бронзови отличия – в Барселона, Атланта и Атина. Настоящият председател на българския стрелкови съюз участва на шест олимпиади, има и девет европейски титли!

„Много се радвам за постижението. Естествено, че можеше и по-добре, но бронзовото отличие е страхотен успех. Продължавам да работя по същия начин. Поздравявам и Антоанета Бонева за четвъртата позиция. И на двете не ни достигна малко, за да бъдем по-нагоре в класирането“, коментира Мария Гроздева пред екипа ни.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ