Стойчо Стоилов: ЦСКА се възражда! В Лудогорец има голям страх и злоба (ВИДЕО)

0
-
-

Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов заяви пред БНТ, че си личи голям страх от Лудогорец, тъй като „червните“ вече са успели да ги задминат. Стоилов коментира съдийството на „Българска армия“, като според него ощетени са били играчите на Стамен Белчев, а разградчани могат единствено да претендират за картона на Барт.

Отшумяха ли емоциите след емоционалната победа срещу Лудогорец преди броени дни?
– За мен това е нормална победа. Не трябва да я приемаме все едно сме спечелили Купата на европейските шампиони. Нещата си идват лека-полека на мястото и ЦСКА се възражда. Вървим по правилен път.

Ангел Петричев каза, че Купата на България по никакъв начин не е важен турнир за тях и че ако си мислите, че сте достигнали нивото на Лудогорец, дълбоко се лъжете. Как бихте коментирали тези негови думи?
– Мисля, че те точно преди мача излязоха с някакви призиви, че този мач е въпрос на чест, че е много важен. Така че това негово изказване мога да го определя като смешно. Личи си, че има голям страх и злоба, защото ние не само ги достигнахме, но вече сме и над тях. Ние цяла година играем срещу външни фактори. Виждате, че в първите 30 минути на мача имахме много голям превес. После се усети при нас умората, докато при тях, незнайно защо, изкараха целия мач на едно и също темпо. Искахме допинг за този мач, но ни беше отказано. Вие си направете извода. Не го разбирам. Може да не сме имали основание, но ние поискахме допинг. Беше ни отказано в последния момент. В първия момент всичко беше наред, а после ни беше отказано.

Да се върнем на любимата Ви тема или най-болезнената – съдийството. Имаше грешки и в двете страни, но като че ли по-големите бяха във вреда на Лудогорец.
– Единственото нещо, за което те могат да спорят, е дали е жълт или червен картонът на Барт. Докато при нас имаше три дузпи – игра с ръка на Пластун два пъти в наказателното поле и едно задържане на Каранга, който загуби равновесие. Ощетеният отбор беше нашият. Ако трябва да се подава жалба, ние трябва да я подадем.

При ситуацията с Барт, в която беше последен бранител – ако той бе изгонен, може би това щеше да придаде съвсем различен вид на двубоя?
– Но първо трябваше да бъде изгонен Вандерсон, който удари едно дете. Това е абсолютен червен картон. Той блъска дете, което му подава топката. Това става още в 10-15-а минута. Ако той беше изгонен, те отиваха на резултат.

Любослав Пенев, човек, който е дал много на ЦСКА, присъства тук на една важна среща на Гриша Ганчев с феновете. Ще застане ли сега ЦСКА зад него?
– Той е изключително голям професионалист, честен и коректен човек. В момента аз не мога да дам мнение, защото веднага ще се интерпретира, че аз го казвам от името на ЦСКА. Нека да изчакаме да се подадат документите, да видим кой ще участва и тогава вече ръководството на футболния клуб, собствениците ще вземат решение кой да бъде подкрепен.

Самият Михайлов говори за съдийски натиск и че той е оказан от няколко човека, не назова имена. Според Вас стана ли ясно за кои хора говореше той?
– Няколко човека не знам, но аз мога да ви кажа това, което става през сезона. Грешките са винаги в една и съща посока. В посока на Лудогорец.

Приносът на Стамен Белчев за успеха на отбора.
– Той сам си заслужи мястото в ЦСКА. Успя да си хване шанса, птичето му кацна на рамото. Той доказа, че в България също може да има добри български треньори.

Ще замени ли ЦСКА еквадорския Меркадо с колумбийския?
– Не. Колумбийският Меркадо даже въобще не го знам. Откъде изскочи това нещо? Даже не го и знам, а смея да твърдя, че доста добре познавам Южна Америка като пазар. За Меркадо, който беше в ЦСКА, мога да кажа, че е голям професионалист. Това, че не успяхме да се разберем с мениджърите, остана за сметка на играча.

Фернандо Карагна, звездата на отбора, Вие ли го набелязахте, избрахте?
– Още отпреди 4-5 години го познавам като играч. Тогава искахме да го привлечем в България, но тогава се разминахме, защото имаше доста голям интерес към него от грандове в Бразилия – от Коринтианс, Сантош и други такива отбори. На третата ми среща с него той не дойде и се разминахме. Но явно ни е било писано след 4 години да го привлечем. Той е отборен играч, работи много в защита, което нещо липсва на доста южноамерикански футболисти. Реализаторските му качества няма какво да ги коментирам. Ако няма колектив, този играч не може сам да бие отборите.

Има ли към настоящия момент непродаваеми играчи?
– Ако дойдат добри оферти – както за клуба, така и за самия играч… Бил съм футболист. Ако дойде един играч и ми каже, че има добра оферта и поиска да напусне, може би ще му се даде шанс за развитие. Ако офертата си заслужава за клуба, разбира се. Но в момента имаме доста хомогенен състав и не сме зависими, ако един или двама напуснат.

Близо ли сте до привличането на някого в момента?
– Да, водят се преговори с един-двама играчи. Още е доста рано да се каже дали ще ги привличаме, или не.

Две теми, които са извън Вашия ресор, но пък са важни за „червената“ общност – емблемата и базите.
– Победата за базите беше в четвъртък. Видяхте, че „Армията“ беше пълна. Феновете са тук, това е техният дом. Не може да се отнеме на феновете базата. За емблемата, доколкото знам, текат някакви процедури в съда. Когато завършат, предполагам и тя ще си стане част от нашия клуб.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]