Стивън Джерард преподава на българи

0

Шестима млади български треньори стартираха методическите занимания в академията на гранда Ливърпул под ръководството на директор Ник Маршал и с участието в занятията на легендарния капитан на „мърсисайдци“ и възпитаник на академията Стивън Джерард, информира Prosport.bg.

Обучението е по собствената програма на Проспорт Медиа за достъп на наставници от по-малки академии до водещи методики в Европа.

Шестимата българи с уникалния шанс са:
Александър Капитански, водач на групата. Треньор на деца в академия RD Sport. Водач;
Петър Иванов, треньор в най-динамично развиващата се академия в България – Национал, София;
Радостин Александров. Много млад. Роден през 1991 година, но с 4-годишен опит, треньор на 2004 година в Берое;
Велизар Христов е треньор във Витоша 13.
Антон Бозов е едноличен избор на Проспорт Медиа. Той е на 33, треньор на момчета, родени през 2005 година от ФК Палас в град Рудозем;
Радослав Мечков е треньор в софийския Барса БГ и е наставник на момчета родени в два набора. 2003 и 2006.

С тази група, обучените през последните 12 месеца по програмата са общо 22-ма български треньори.

Шестимата имат и още един уникален шанс за пребиваването си. Днес е Световния ден на ливърпулската група „Бийтълс“, феновете на която ще празнуват и 60 години от началото на карирерата на ливърпулската четворка в центъра на града.

От 9 април Проспорт Медиа организира съвместно с лондонския Чарлтън ново едноседмично обучение за четирима млади наставници. Академията на Чарлтън е с по-висок рейтинг от тези на Ливърпул и Манчестър Сити дори, в публикуваната съвсем наскоро ранглиста на академиите в Англия и Уелс.