Срам за Бургас

3
-
-

В последните месеци два бургаски отбора спряха участието си в родните първенства. Става въпрос за

[sociallocker id=5830]

женския волейболен „Бургас 2007“ и за мъжкия баскетболен Черноморец.

Мениджърът на волейболния клуб Георги Делчев направи всичко възможно за да съхрани отбора. Обиколи над 100 офиса, почука на много врати, но на малко места получи истинско съдействие. Средствата от община Бургас пък, които бяха осигурени са приоритетно за школата на клуба и не могат да пипат. Допълнителни пари така е не дойдоха. Частният бизнес с малки изключения не прояви интерес. А бяха необходими около 45-50 хиляди лева, за да може тимът да финишира в първенството и да радва публиката в зала Младост. Пари обаче не се намериха. При положение, че Бургас е един от най-проспериращите градове в България, или поне така се говори.

Същото важи и за мъжкия баскетбол. Черноморец е от десетилетия запазена марка в този спорт. Преди години зала Изгрев тогава, сега Бойчо Брънзов се пълнеше до откат. Влизаше с връзки и познати, и то поне половин час преди мача. Говорим за славните времена през 70-те и 80- те години на миналия век. Сега нещата са много по-различни, но интерес и аудитория има. Нужни бяха може би 60-70 хиляди лева, за да успее отборът да издържи финансово в първенството при мъжете. Но и те не бяха намерени, а около самият клуб се завихриха и скандали.

Факт е обаче, че бургаският бизнес не проявява никакъв интерес към местния спорт. Спортната общественост пък е като, че ли като в транс. В същото време и община Бургас не показва нужното желание да бъде посредник и обединителен фактор в подобни кризисни ситуации. Годищният бюджет само на общината е 218 милиона лева. Отделно в градът се превърта може би още поне един милиард, без да броим големите предприятия, като Лукойл-Нефтохим и Кроношпан. Така и обаче не бяха намерени 130-140 хиляди лева за да се помогне на два клуба, които развиват освен всичко друго и социална дейност спрямо подрастващите.

Срам за Бургас!

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]

0 0 votes
Article Rating
3 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Petar
Petar
7 години по-рано

Споко, новия водач на листата на БСП Петър Кънчев пак ще намери пари за бат Жоро Делчев, за да си начеше егото. Ще наеме пак външни играчки, щото от школата няма, и от пет отбора в най-добрия случай ще е четвърти.
Да и е срам за Бургас, за тези които чакат на готово някои да им снесе парички. колко години Черноморец беше последен и то с благословията на общината? Е всяко нещо си има край.

Дидо
Дидо
7 години по-рано

Петърчо, първо играчки има в някой секс шоп, а не в спорта и второ женския волейбол беше умрял преди около 40 години. Ако не беше Жоро Делчев повече никой в Бургас нямаше да гледа женски волейбол! Стига с тези хейтърски, комплексарски драсканици, пари наистина трудно се намират, нищо че Бургас е най-добрия град за живеене и една от богатите общини!

Фен
Фен
7 години по-рано

Петърчо , ясно е от кой “ отбор юнаци“ си , затова ще ти кажа : първо – бъркаш името на Петър Кънев , човек който много е помогнал със собствени средства на отбори като ЦСКА , Националния отбор , Тунджа Ямбол , Бургас 2007 и др. Второ – в отбора на Бургас 2007 имаше 9 девойки от собствената им школа . Трето – отборите „А“ група жени не са 5 , а 9 . И четвърто – тоеа , което направи г-н Делчев за 6-7 години , на „другите“ ще им е нужно поне 15-20 години! От такава завист… Прочети още »